Máris le akarnák bontani a kerítést

Vannak, akiknek nem elég napi 1500 bevándorló, és hirtelen Szabályos Jánosokká váltak.

Több jogszabályt is sérthet a déli határszakaszra felhúzandó kerítés. Balliberális körökben az a legújabb érvelés az építkezés ellen, hogy a kormányfő által Tusványoson bejelentett augusztus 31-i elkészítési határidőn belül még ha akarnak, akkor is teljesen lehetetlen környezeti hatásvizsgálatokat végezni, sőt, akár még a szerbektől is engedélyt kellene kérnünk az építkezéshez.
Azoktól a szerbektől, akik nem uniós tagok, így minden erejükkel a magyar határ felé küldik a migránsokat.
A Népszabadság kedden több szakértő megkérdezésével írt cikket arról, hogy mindenképp hatásvizsgálat-köteles az az építmény, aminek mérete meghaladja a 3 hektárt, ez a kerítés pedig bőven ilyen. Az eljárás után be kellene vonni a helyi lakosságot és az illetékes civil szervezeteket is, jól meg kellene beszélni mindent, és mivel nyilván határokon átterjedő hatásokról is szó van, a szerbeket is be kellene vonni a konzultációba.
 
 
Az eddigi jelek szerint mindez aligha történt meg, és vélhetően nem is kerül rá sor.
A kerítésépítés ellen humanitárius okokra hiába hivatkozó erők tehát most a közismerten útvesztő magyar bürokráciába taszítanák a projektet, hátha így elérik céljukat.
Egyetlen dolgot felejtenek el:
  • Minden egyes nap több mint 1500 ember érkezik Magyarországra.
  • Az egy hét alatt több mint 10 ezer,
  • egy év alatt pedig több mint 500 ezer illegális bevándorlót jelent.
De hiába a döbbenetes számok, még ez a helyzet sem elég ahhoz, hogy legalább egy cigiszünet erejéig félretegyék a gáncsoskodást, és értelmes emberek módjára realizálják azt a veszélyt, amint mindez magában rejthet. Pedig ha van ok, amikor érdemes, sőt, kötelező együttműködni, akkor ez olyan.
 
Míg a németek már adóemelésen gondolkoznak a sok eltartott migráns miatt, minket pedig még azzal is fenyegetnek, hogy nyugatról visszaküldenek több tízezer bevándorlót, itt még mindig magyarázni kell valakinek, hogy lépéskényszerbe kerültünk. Nagyon rühellem, amikor ezt mondják, de most iderakom, hogy "ezért tart itt ez az ország".
 
A kerítés meg fog épülni. Akkor is meg fog, ha törvénysértő, és akkor sem fogják lebontani, ha a hatóság erre később kötelezheti az államot. Mocskosul illetlen, ráadásul szuicid-hajlamokra emlékeztető őrültség, ami itt tiltakozás néven történik, de úgy tűnik, a baloldali ellenzéki pártok az utolsó vérükig harcolni akarnak az illegális bevándorlókért.
Pedig mintha egy szocialista miniszterelnök lett volna az, aki 2005-ben annyival szummázta a magyar fociválogatott sikerét Szaúd-Arábia csapata ellen, hogy "legyőztük a terroristákat".
Úgy tűnik hát, nemcsak a magyar kormányok válthatják egymást, de még a terroristákból is lehetnek kerítés mögé szorított áldozatok. Micsoda világ ez!