Martonfa: „Nagyon kevesen vagyunk. A fizikai jelenlétetekre van szükség!”

Facebook-oldalon számolnak be az aktualitásokról a martonfaiak, továbbá várják a szimpatizánsok csatlakozását is.

Az oldalon olvasható többek között Zádori János pécsváradi polgármester nyílt levele, melyet dr. Pintér Sándor belügyminiszternek írt a menekülttáborral kapcsolatban. Zádori aggályosnak tartja, hogy Pécsvárad város önkormányzata, illetve polgármestere, akihez közigazgatási szempontból Martonfa tartozik, miért nem kapott korábban semmiféle információt a kormány terveiről, várható döntéséről. A polgármester szerint a probléma nem csupán Martonfát érinti, hanem az összes környékbeli települést, beleértve Pécsváradot is.

Zádori úgy véli, hogy a probléma súlyozottan érinti a települést, hiszen a létesítendő állomás környékén, Pécsvárad a legközelebbi város. „Nem tudom elképzelni, hogy akár élelmiszer, akár tisztálkodási szerek, vagy bármi más dolog beszerzése érdekében, Martonfára mennének ezek az emberek. A város mindenképpen vonzóbb ilyen szempontból” – írja Pécsvárad polgármestere a nyílt levelében.

Itt olvashatjátok Zádori János pécsváradi polgármester levelét, melyet dr. Pintér Sándor belügyminiszternek írt a meneküt...

Posted by Tiltakozás a martonfai menekülttábor ellen on 2015. augusztus 5.

Másképp vélekedik Hargitai János kereszténydemokrata baranyai országgyűlési képviselő, aki a Dunántúli Napló érdeklődésére azt mondta, hogy a martonfaiak csak nyerhetnek a menekülttáborral hosszú távon, mert úgymond cserébe előnyöket, fejlesztéseket kaphatnak, a tábor pedig "ideiglenes lesz", mert összeurópai szinten rendezni kell most már mielőbb a menekültek és migránsok ügyét.

A martonfaiak közben úgy gondolják, hogy a hatóságok a bizonytalanság keltésére és a kifárasztásukra játszanak. Arra is felhívják a figyelmet, hogy kevesen vannak, pedig most fizikai jelenlétre lenne szükség.

Tegnap este - bár több mint 100-an vártuk szokásos vendégeinket, de nem jöttek. És bár hétfő este a készenlétisek...

Posted by Tiltakozás a martonfai menekülttábor ellen on 2015. augusztus 5.