Bezárná a kormány a mátészalkai kórház nemrég felújított szülészeti osztályát

Bezárná a kormány a mátészalkai kórház nemrég felújított szülészeti osztályát

Sajtótájékoztatót tartott a Szabolcs megyei közgyűlés jobbikos tagja, Földi István, aki a térség fideszes országgyűlési képviselőjéhez, Kovács Sándorhoz fordult, hogy akadályozza meg a mátészalkai kórház szülészeti osztályának bezárását. 

Mint ismert, a hét közepén tárgyalják a szülészeti osztály bezárásának ügyét. Azonban már olyan hírek is szárnyra keltek, hogy megszületett a döntés, s két héten belül meg is szüntetik az osztályt. Földi István, a Jobbik politikusa szerint ez óriási károkat okozhat, ráadásul a környékén élők sorsát is megpecsételheti a jövőben.

"Ha meg is született a döntés, semmiképpen nem engedhetjük a mátészalkai szülészeti osztály tényleges bezárását!"

- jelentette ki a Jobbik politikusa, hozzátéve: Azonnali hatállyal felszólítja a térség Fideszes országgyűlési képviselőjét, Kovács Sándort, hogy az ott dolgozók, valamint Mátészalkán és térségében élő családok érdekében, továbbra is biztosítsa a kormány, a mátészalkai szülészeti osztály zavartalan működését.

"Egy valóban családbarát kormány azt nem engedheti meg magának, hogy bezárjanak egy nemrég felújított szülészeti osztályt! Márpedig Ő ennek a magát „családbarát kormánynak” való kormány tagja"

- üzente a képviselőnek. 

Földi István elmesélte, hogy személyesen is kedves emlékek fűzik az ott dolgozó emberekhez. 

"Fél évvel ezelőtt született a feleségemmel a kisfiunk az osztályon, ahol személyes tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon jó orvosok és szakemberek dolgoznak. Ezek az emberek, nap mint nap lelkiismeretesen végzik a munkájukat, hivatásukat"

- mondta a jobboldali néppárt politikusa.

Lapunk információi szerint a helyiek hamarosan demonstrációt is tartanak a nemrég felújított szülészeti osztály fenntartása érdekében.