"Megfelelő szavazatokért" ajánlhattak munkát egy képviselőnek Medgyesegyházán

"Megfelelő szavazatokért" ajánlhattak munkát egy képviselőnek Medgyesegyházán

Ha megfelelően szavaz az ellenzéki képviselő, akkor a fideszes polgármester intéz neki egy munkát a művelődési házban – nagyjából így foglalható össze az az eset, ami botrányt robbantott ki Medgyesegyházán.

Az ügyet az október 13-án –választási együttműködés hiányában- alul maradt ellenzéki polgármesterjelölt leplezte le nemrég egy testületi ülésen.

László Attila Tibor, az Összefogás a Jövőnkért Egyesület (ÖJE) és a helyi Jobbik elnöke, az október 30-i testületi ülésen napirend előtti felszólalásban egyenesen arról beszélt, hogy a fideszes Kraller József polgármester vesztegetésben lehetett érintett.

Ennek áldozata az egyik fiatal, az ÖJE színeiben mandátumot nyert, ám munkanélküli önkormányzati képviselő volt.

László Attila szerint a polgármester otthonában felkereste az önkormányzati képviselőt egy bruttó 280 ezer forintos állásajánlattal, cserébe azért, ha ő a megfelelő alkalmakkor vele szavaz a testületben. A munka a helyi művelődési házban lett volna.

Az esetet feltáró László Attila napirend előtti felszólalásában kérte a polgármester lemondását, amit a súlyos vádak ellenére a testület egyes tagjai csak nevetéssel fogadtak.

László szerint viszont a polgármester a megvesztegetési botrány miatt méltatlanná vált a település vezetésére. Egyúttal felszólalásában kérte, hogy

a kialakult helyzet miatt a fiatal képviselő is mondjon le mandátumáról, a képviselőtestület pedig oszlassa fel magát, és írjanak ki új választásokat.

Az ÖJE elnöke úgy tudja, a megvesztegetett képviselővel azt is közölték, hogy leinformálták, és mindent tudnak a pénzügyi helyzetéről, hiteleiről, munkanélküliségéről.

A felszólalást követően Kraller József polgármester úgy reagált, hogy akinek tudomása van bármilyen jogsértésről, az tegyen feljelentést. A fideszes politikus elismerte, hogy beszélt a képviselővel a pozícióról, de azt tagadta, hogy megvesztegetési szándékkal tette. Szerinte ez rágalmazás, és László Attilának

egyszerűen el kellene ismernie a vereségét.

László Attila lapunknak elmondta, hogy az esettel kapcsolatban megteszi a megfelelő büntetőjogi lépéseket.