A Klubrádió frekvenciájának pályáztatását felfüggesztette a Médiatanács

A Klubrádió frekvenciájának pályáztatását felfüggesztette a Médiatanács

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH Médiatanács) keddi ülésén felfüggesztette a budapesti FM 92,9 MHz közösségi rádiós frekvencia használatára vonatkozó pályázatának lebonyolítását - tudta meg a Média1.

A szüneteltetés annak köszönhető, hogy fellebbezés érkezett a Médiatanács döntése ellen, a grémium vélt jogsértéseire hivatkozva, ilyen körülmények között pedig a pályáztatás nem folytatható, hiszen a jogorvoslat, illetve a kezdődő pereskedés kimenetele befolyásolja a frekvencia hasznosítását. A pályázati eljárás a várhatóan bíróságra kerülő jogvita jogerős eldöntését követően folytatódhat.

A Klubrádió lejárófélben lévő jogosultságát a médiaszolgáltató kérése ellenére a Médiatanács nem hosszabbította meg a „zebrás rádió” két korábbi, azonos típusú adminisztratív hibája, néhány hiányos táblázat miatt. A rádió a hosszabbítás megtagadásának jogszerűségét vitatta, azt aránytalannak, túlzónak tartja az elkövetett apróbb hibákhoz képest - írja a lap.

Mindez azonban nem azt jelenti, hogy a frekvenciát még jelenleg használó Klubrádió 2021. február 14. után tovább használhatná azt.