A Youtube-tól is tartanak Mészáros lapjainál

Rettegnek a legcsekélyebb ellenzéki hangtól is.

A hvg.hu birtokába került levélben fokozott odafigyelésre kérik a kollégákat, nehogy a felcsúti médiaguru portfóliójába mondjuk egy ártalmatlannak tűnő videóval „kontrollálhatatlanul” beszivárogjon politikai reklám - írja a portál.

Magyarra lefordítva: egy ellenzéki párt reklámja.

A polihisztor médiatulajdonos-üzletember-gázszerelő lapjaiban kategorikusan letiltani a pártpolitikai hirdetéseket már csak azért is több mint meglepő, mert aki valaha már vett a kezébe sajtótermékeket, jó eséllyel belefutott a kormány politikai hirdetéseibe.

A hvg.hu által megszerzett e-mailből valósággal süt, hogy elsősorban attól tartanak, az online világban manapság elterjedt úgynevezett programatic hirdetéseknek köszönhetően minden elővigyázatosság ellenére mégiscsak beszivárog egy (ellenzéki) pártpolitikai reklám.

A szóhasználat sem semmi, Pauska kiadja az ukázt: „az online termékekből ki kell szűrnünk minden olyan forrást”, ahol ilyenek feltűnhetnek, példaként pedig a Youtube-ot hozza. Itt ugyanis előfordulhat, hogy a cikkekbe beágyazott videókban „általunk kontrollálhatatlan hirdetések” futhatnak - írja a lap.

A barátságos levél a „szabály visszavonásig érvényes” kitétellel zárul, és azzal, hogy mindenkit arra kér, a saját felületén „fokozottan ügyeljenek a fentiek betartására és betartatására”.