Medve vett üldözőbe egy nőt Romániában, filmbe illő videó örökítette meg

Medve vett üldözőbe egy nőt Romániában, filmbe illő videó örökítette meg

Nem mindennapi videó rögzített egy esetet arról, ahogy egy nőt megkerget egy anyamedve és bocsa egy romániai településen – számolt be a Főtér.ro.

Egy sinaiai házra szerelt térfigyelő kamera vette fel az október 27-én történteket, ám az ehhez hasonló medvetámadások a lap szerint az ország különböző részein, különösen a hegyvidékeken gyakorlatilag hozzátartoznak a mindennapi élethez.

A szinte testközeliként ható élményt látván valóban "hidegrázós" jelenet játszódott le: a felvétel elején még látható, hogy három ember tér haza, belépve a kapu kinyitása után a lakásba. Majd szépen elhalad egy medve meg egy kisebb példány a kerítés mentén. Ezt követően az előbbi fiatal hölgy kilépett a házból, azután a kapun is, ezzel gyanútlanul éppen a medvék mozgásiránya felé elindulva. Vélhetően csakhamar észrevették a közeledtét.

Végül néhány békés másodperc múlva látni, amint a nő rohan vissza, majd nagy nehézségek árán beront a kapun, láthatóan kapkodva, de sikerül bezárnia azt – tényleg filmbe illő módon – és máris érkezik az anyamedve, szintén futva, felágaskodik, és nekitámaszkodik a kerítésnek, mögötte pedig lohol a bocs is.

A lap zárásképp azt is megjegyzi, – és ezt kár is lenne elvitatni – ez egy hajszálon múlt.