Még mindig keresik a németországi késelőt, aki három embert megölt

Még mindig keresik a németországi késelőt, aki három embert megölt

A rendőrség szóvivője szombaton azt mondta, hogy a Solingenben történt késelés során nyolcan megsérültek, közülük öten súlyosan. A gyanúsított szökésben van, hollétéről nincs információ.

Szombat kora reggel még mindig keresték azt a gyanúsítottat, aki péntek este a németországi Solingenben leszúrt három embert és sokakat megsebesített, számolt be az MTI.

A rendőrség szóvivője szombaton azt mondta, hogy nyolcan megsérültek, közülük öten súlyosan. A gyanúsított szökésben van, hollétéről nincs információ.

A helyszínre érkezett Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány belügyminisztere, aki azt mondta, hogy a gyanúsított indítéka ismeretlen.

Korábban a Bild című újság arról számolt be, hogy

a támadó válogatás nélkül cselekedett.

A városi jog megszerzésének 650. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen történt a támadás a péntek késő esti órákban.

Beszámolók szerint több ezer ember hagyta el a helyszínt.

(Címlapkép: Katonai támaszpontról hajt el egy rendőrautó a kölni repülőtér közelében 2024. augusztus 14-én. A támaszpontot szabotázs gyanúja miatt lezárták, mert illetéktelen behatolást, a vízellátórendszer működésében pedig zavart észleltek MTI/EPA/Benjamin Westhoff)