Még az is lehet, hogy Ön ad kölcsönt Andy Vajnának a TV2-höz

Nem sokat. 20 milliárd forintot.

Az Eximbank az ügyben banktitkokra hivatkozva nem köteles felvilágosítást adni, ugyanis hiába állami tulajdonú egy bank, hiába működik részben közpénzből annak kereskedelmi célú hitelszerződései egy magánszeméllyel, vagy céggel a banktitkok körébe tartoznak. A bank tulajdonosi jogait egyébként a Külgazdasági és Külügyminisztérium gyakorolja.

Egy azonban egyre biztosabb:

Andy Vajna kölcsönt fog igényelni és azt is meg is kapja, ugyanis úgy néz ki, hogy megkaphatja a TV2-t.

Kiderült ugyanis, hogy a TV2 korábbi tulajdonosa, a Pro7Sat1 (P7S1) nem járult hozzá, hogy Fonyó Károly átvegye a TV2 Media Group Holdings Kft. vezetését: nem engedélyezték a cégen lévő zálogjoguk törlését. A német médiavállalat 2013-ban úgy adta el a tévét Simon Zsoltnak és Yvonne Dedericknek, hogy meghitelezte nekik a vételárat, de zálogosította a csoportot. A P7S1 Vajna tulajdonszerzését ismeri el.

Mikor Hegedűs Lorántné jobbikos képviselő Vajna üzleti érdekeltségeinek kormányzati támogatását, valamint a kormánybiztos offshore adózási szokásait firtatta, akkor Simicskó István honvédelmi miniszter (!) úgy reagált, hogy Vajna kiválóan végzi a munkáját, "rendet teremtett a filmfinanszírozást jellemző korábbi káoszban".

Nem mellesleg az Exim üzleti vezérigazgató-helyettese, Rogán Antal egykori alpolgármestere; Puskás András, a két politikus/üzletember együtt munkálkodott a Belvárosban.