"Még élünk mi, Európa lányai”

 A Filles d’Europe nevet viselő Facebook-oldalt ajánljuk az olvasók figyelmébe.

Elsősorban nőknek, de a lovagi eszméket valló, lovagi attitűdöt a szívében őrző, valamint az igaz, nemes hölgyeket becsülő és szerető férfiak számára is szól jelen rendhagyó és mégis rendkultiváló ajánló.
 
A szóban forgó közösségi oldal címe: Filles d’Europe, azaz „Európa lányai”. És valóban, Európához, a gyönyörű tyrusi királyleányhoz hűen is szerkesztik; a hagyományok őrzését, hagyományos értékrendet, istenhitet, a saját nemzet, saját föld és saját kultúra szeretetét hangsúlyozzák a bejegyzések. És mindezt a nőkre oly jellemző bájos szépségérzettel és nemes, mosolygó, tiszta felemelkedettséggel, egységes arculattal. Üde gyümölcse ez a sokféle népet, kultúrát magában foglaló, ennek ellenére mégsem összekavarodott, igazi, tiszta európai attitűd „mindenkinek a sajátját” – elvének. Finom és egyértelmű ellenpontot ad a belőle sugárzó lelkület arra a sovinisztikus szemléletre, mely a saját nép kiválasztottságának sulykolásában veszik el, és amely esetén a saját nép imádásának görcsössége oly szembetűnő. Ez az űzött zaklatottság jelen oldalt nem érinti, bármennyire is szívesen keverik össze a saját kultúra szeretetének belső nemes kötelességérzettel vegyes boldogságát nem ismerők kárörvendőn e kettőt.
 
Boldogtalan az űzött ember, akinek nincs hazája. Mi marad hát neki, mint lerombolni, leigázni másét, vagy legalább eltüntetni azt a szemet szúró nemességet és tisztaságot, amit a haza hű szeretete jelent… De harca veszendő, fegyverei porba hullanak, mert egyet soha nem érthet meg, és ezzel nem számol: igaz és örök értékek ellen harcol.