Még soha nem fizettek ilyen sok adót a magyarok

Rekordméretű ÁFA, egzotikus adónemek, jól járó felső 10%.  Soha nem fizettünk olyan sok adót, mint a Fidesz-kormány elmúlt öt évében.

A párt alelnöke rámutatott: statisztikai adatok igazolják, hogy a magyar emberek soha nem fizettek olyan sok adót, mint a Fidesz-kormány elmúlt öt évében. Európai rekord-mértéket, 27%-ot ért el az ÁFA mértéke, és olyan "egzotikus adónemekkel" is büszkélkedhetünk, amelyek az Unió egyetlen más országában sem léteznek, így "akár hungarikumoknak is tekinthetjük őket. 
 
Az ellenzéki politikus a "feketegazdaság melegágyának" nevezte a 27 százalékos áfakulcsot, jelezve: számításai szerint évente 900-1200 milliárd forintnyi áfát nem fizetnek be a költségvetésbe. Úgy véli, a jelenlegi állapot csak azoknak kedvez, akik lényegében mindenféle hatósági ellenőrzés alól kibújva milliárdos áfacsalásokat követnek el. Az átlag ember és a kisvállalkozások ezzel szemben kiemelkedő adóterhelésnek vannak kitéve, már csak azért is, mert a gazdasági bűncselekmények miatt hiányzó összeget is az ő körükben teríti szét a kormány. 
 
Kifejtette: 
a gyermekneveléshez szükséges árucikkek, illetve az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját "ebben a rendkívül nehéz gazdasági helyzetben" a Jobbik 5%-ra csökkentené. Úgy véli, ez elősegítené, hogy elég gyermek szülessen Magyarországon. 
A politikus szerint ez "minden felelős, nemzetben gondolkodó politikus" számára kulcsfontosságú kérdés kell, hogy legyen, hiszen jelenleg feleannyi gyermek születik, mint, "amennyi a társadalom fenntartásához szükséges lenne". Jelzésértékűnek nevezte, hogy több bevándorló lépi át az ország határát évente, mint ahány magyar gyermek a világra jön. 
 
Elmondta: pártja a személyi jövedelemadó-rendszer reformját is elengedhetetlennek tartja. Az egykulcsos adó 
több mint 500 milliárd forintot juttatott a legmagasabb jövedelmű 10%-nyi munkavállalónak, miközben nem élénkítette és nem is fehérítette ki a gazdaságot.
A Jobbik ezzel szemben a termelést támogató adórendszert vezetne be. Kifejtette: adókedvezményeket adnának az iparban, a mezőgazdaságban, a turizmusban és a vendéglátásban, amellyel a gazdaság megerősítését céloznák. Emlékeztetett: a magyar emberek csak a mezőgazdaságban félmillió munkahelyet vesztettek az elmúlt huszonöt évben. Kérdésre válaszolva elmondta: a mértékeket szakmai és társadalmi szervezetekkel konzultálva határoznák meg.
 
Volner hozzátette: látva a Fidesz gyengülését, és a Jobbik folyamatos erősödését, biztos benne, hogy még ebben a ciklusban ki tudják kényszeríteni a kormánytól az adócsökkentést.