Megalázzák a nőket a kereskedelmi csatornák

A Jobbik tiltakozik az Éden Hotelben történt erőszak, és annak bemutatása ellen - jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Dúró Dóra.

A párt szerint az Éden Hotel és az ahhoz hasonló műsorok kártékonyak a magyar társadalomra, szellemiségükbe bele van kódolva az az erőszak és az erőszakra tett kísérlet, amit a TV2 gyalázatos módon mutatott be - mondta a képviselő.
 
Dúró Dóra rámutatott: ezek a műsorok megalázó nőképet közvetítenek, az emberi méltóságot sértik jeleneteik, melyek áldozatai a nők. Nemcsak erről a jelenlegi felháborodást keltő esetről van szó, az egész műsor szellemisége tárgyiasítja a nőket, ami megengedhetetlen.
 
A Jobbik szerint abban, hogy ilyen történhet egy műsorban, és azt be is mutatják, felelőssége van a médiahatóságnak is, ami nem követett konzekvens hatósági gyakorlatot. Dúró Dóra szerint az eddigi gyakorlat alapján egy csatorna sajnos mérlegelheti azt is, hogy bemutasson-e egy ilyen jelenetet, növelve ezáltal nézettségét, hiszen a korábbi szankciók sok esetben nem voltak elég szigorúak. A törvényi háttér adott ahhoz, hogy a Médiatanács éljen a bírságolási gyakorlattal és bátrabban alkalmazza azt, ám néhány kirívó esetet leszámítva nem léptek fel kellő szigorral.
 
A Jobbik szerint jellemző a magyar közéletre a TV2 eljárása is, illetve az, hogy felelőst ismét nem tudtak megnevezni. Felháborító, hogy egy nőnek ilyet kell elszenvednie egy televíziós műsorban, és ezért sem a csatornánál, sem a közéletben senki nem vállalja a felelősséget - mondta Dúró Dóra, majd hozzátette: a TV2 hazugságspirálja szintén felháborító, az eset pedig egyértelmű tanulsággal szolgál: a későbbiekben tartózkodni kell az ilyen műsoroktól.
 
Az, hogy a TV2 esetlegesen megszünteti a műsort, vagy nem indít belőle újabb szériát, nem vigasz annak a fiatal nőnek, akit kis híján megerőszakoltak a kamerák előtt. Dúró Dóra szerint a csatorna olyan morális mélységben van, ami miatt komoly büntetést érdemel.
 
A Jobbik álláspontja szerint a médiában sokkal fontosabb lenne a családi értéket középpontba állítani, és a jelenlegi súlyos demográfiai helyzetben olyan nőket állítani példaképként a társadalom elé, akik gyermekeket vállalnak. A politika feladata pedig az lenne, hogy kifejezze, a nők megbecsülést érdemelnek, és családbarát intézkedésekkel, anyaként történő elismeréssel és a munkahelyen történő egyenlő esélyek biztosításával kiteljesedésüket segítse az Országgyűlés és a kormány is - zárta gondolatait Dúró Dóra.