Megbánta, hogy feltöltötte a kivégzést

Villámgyorsan terjedt el a neten az a videó, amelyen a terroristák megölnek egy francia rendőrt.

A videót egy 50 év körüli mérnök vette fel az ablakából, majd töltötte fel a világhálóra. A férfi már megbánta, hogy megosztotta a felvételt.

Jordi Mir éppen e-mailezett, mikor lövések hangjára figyelt fel, aztán az ablakon kinézve videóra vette az eseményeket. Először azt hitte, hogy bankrablás történt, a terroristákat pedig kommandósoknak nézte.

A meggyilkolt rendőr, Ahmed Merabet - Fotó: Twitter

A mérnök a felvételeket letöltötte, és a helyszínre kiérkező rendőrök rendelkezésére bocsátotta, később azonban úgy döntött, hogy a Facebookon is megosztja. A CBS News-nak azt nyilatkozta, hogy 15 perccel később meggondolta magát, de addigra késő volt, mert már rengetegen továbbosztották, feltöltték a videót a Youtube-on, onnan pedig a televíziók is átvették.

Jordi Mir a CBS News-nak úgy fogalmazott: valamilyen buta reflexből töltötte fel a videót a Facebookra, de már megbánta.

A kivégzett rendőr testvére, Malek felháborodva kérte számon az újságírókon a videó közzétételét: „Hallottam a hangját. Felismertem. Láttam, amint lemászárolják, és hallani fogom minden egyes nap ahogyan lemészárolják.”