Megfelel a megváltozott társadalmi igényeknek Ózd új lakásrendelete

A sajóhírekkel ellentétben a kormányhivatal egyetlen paragrafus esetében jelezte csak, hogy szerinte szükséges annak módosítása.

Ózd új lakásrendelete igazodva a jogos társadalmi elvárásokhoz, teljesen új alapokra helyezte a bérbeadás feltételeit és rendszerét – közölte Janiczak Dávid, a város polgármestere. Janiczak Ózd „nagy többséggel megválasztott polgármestereként” szakemberek közreműködésével tekintette át a város tulajdonában lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó 2004-ben elfogadott önkormányzati rendeletet. Több hónapos előkészítő munka révén a képviselő-testület elfogadott a megváltozott társadalmi igényeknek megfelelő, teljesen új önkormányzati rendeletet.
 
Janiczak Dávid tájékoztatása szerint az új rendelet 57 paragrafusból áll, több mellékletet és függeléket tartalmaz. Ezek közül
a kormányhivatal mindössze egyetlen paragrafus esetében jelezte, hogy szerinte szükséges annak módosítása, két paragrafus két-két bekezdése esetében pedig indítványozza az érintett bekezdések hatályon kívül helyezését
– hangsúlyozta a polgármester.
 
A három érintett jogszabályhely vonatkozásában az önkormányzatnak joga és lehetősége van eltérő álláspontjának kifejtésére és kinyilvánítására a kormányhivatal felé. Az önkormányzat szakmai egyeztetések és elemzés után dönt arról, hogy élni kíván-e ezzel a lehetőséggel – tette hozzá Janiczak Dávid.

„Alig észrevehető, magukat pártként tituláló szervezetek”

„Ózd új vezetése egyszerűen csak dolgozott és a jövőben is dolgozni kíván. Tartja magát ahhoz a mondáshoz, hogy egyetlen út sem elég hosszú, ha annak végén megtalálod azt, amit kerestél. Azt viszont sajnálatosnak tartjuk, hogy a közvélemény-kutatások rendszerében alig észrevehető, magukat pártként tituláló szervezetek a vonatkozó híreket vagy nem olvassák el, vagy elolvassák, de nem értik meg, vagy elolvassák, de úgy tesznek, mint akik nem értik. A választók szempontjából egyik változat sem jó” – közölte a polgármester.
 
Az ózdi polgármester által hivatkozott, „alig észrevehető” Párbeszéd Magyarországért Párt korábbi közleményében azt írta, hogy bejelentésükre a megyei kormányhivatal azt közölte: az ózdi lakásrendelet nem felel meg a törvényességi követelményeknek, ezért az önkormányzattal szemben törvényességi felhívást kezdeményez. A PM felszólította a Jobbikot és Janiczak Dávidod, hogy „fejezzék be a szegények és a romák üldözését, és tartsák be a törvényeket”.