Megfutamodott a Fidesz a tapolcai jelöltek vitájától

A fideszes jelölt ismét nem okozott csalódást, nem merte vállalni a nyílt televíziós élő vitát.

Mint ismeretes a három jelölt, Fenyvesi Zoltán, valamint az MSZP-DK-s Pad Ferenc és a jobbikos Rig Lajos a választás előtti kampánycsatájára az ATV csütörtök esti Egyenes Beszéd című műsorában került volna sor.

A fideszes jelölt azonban, hozta a pártja megszokott formáját, és némi lebegtetés után szerdán jelezte, nem kíván részt venni a vitában. A Fideszben 2010-ben és 2014-ben is bevált az a taktika, hogy egyszerűen nem vettek részt a vitákban. Ez minden bizonnyal központi utasítás volt, mert így elkerülhették azt, hogy egy-egy sarokba szorított politikusuk esetleg olyan kijelentést tegyen, melyet a sajtó felkapva árthat a párt népszerűségének. Itt azonban ilyenről szó sem lehet, már a veszprémi időközin sem jött be az e fajta menekülés.

A veszprémi zakó után egyes fideszes vezetők azon a véleményen voltak, hogy a tapolcai választáson sokkal keményebb kiállásra van szükség. Többen megfogalmazták azt is, hogy Fenyvesi sokkal alkalmasabb jelölt a belemenős kampányra.

A jelölt bujtatását a közvélemény-kutatások sem magyarázzák, hiszen a Fidesz és a Jobbik jelöltje fej-fej mellett áll. A Fidesz pedig láthatóan minden követ megmozgat a győzelem érdekében, hiszen még Orbán Viktor miniszterelnök épp csütörtökön látogat majd le az Ajka-tapolcai választókerületbe, hogy személyesen is megpróbálja segíteni a fideszes jelöltet.