Megható képek: teával, takaróval, faaprítással segítenek a rendőrök

A Csongrád megyei egyenruhások meleg teával, takaróval, ha szükséges, a tüzelésre szánt fa feldarabolásával segítik a tanyavilágban élő rászorulókat.
 
 
Kisvárdán egy lányával élő asszonynak elfogyott a tüzelője, a rendőrök fűtetlen, hideg házukban találták őket. A két nőt egy éjszakára a kisvárdai hajléktalanszállóra vitték.
 
Budapesten a rendőrök rendszeresen látogatják a szállókat és segítik a szociális munkások tevékenységét. Fokozott  figyelemmel járnak el azokon a területeken, ahol fedél nélküli emberek élnek és a lehetőségek ellenére sem mennek szállóra vagy melegedő helyre. A rendőrök a hideg elleni védekezést segítve minden alkalommal meleg teát és takarót biztosítanak a rászorulók részére. 
 
 
Naszályon eltűnt egy 88 éves férfi. A rendőrök 10-en kezdték el felkutatni, meg is találták egy buszmegállóban. Védőitalt adtak neki, hazakísérték és értesítették a mentőket.
 
 
A Veszprém megyei rendőrök visszatérően látogatják a Veszprém megyei falvakban élő idős embereket, és kiemelten ellenőrzik a közterületeken tartózkodókat. 
 
 
Szabadszálláson bejelentést tett egy nő, miszerint az egyedül élő, beteg 86 éves nagynénjének ebédet akart vinni, de a házának ajtaja be volt zárva és csak jajgatást hallott bentről. Mivel a szabadszállási tanya bejárati ajtaja belülről be volt drótozva, a rendőrök egy harapófogó segítségével azt eltávolították és bementek a már kihűlt ingatlanba. Az egyik szobában az ágya mellett a földön ült magatehetetlen állapotban az asszony. A körzeti megbízottak azonnal betakarták a 86 éves nőt és értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik kórházba szállították.
 
Állampolgári bejelentés alapján jelentek meg a rendőrök egy törteli háznál, mivel a bejelentő elmondása szerint a ház kéménye nem füstöl, mert nincs mivel fűteniük az ott lakóknak.  A 37 éves asszony elmondta nekik, hogy négy kiskorú gyermekével él a házban és a felaprított tűzifa elfogyott. A nagyobb darabokat nem tudta összevágni és ehhez segítsége sincs, ezért egy napja nem gyújtott be.
A rendőrök felaprították az udvaron lévő tüzelőt és a település polgármesterével is felvették a kapcsolatot, aki gondoskodott arról, hogy az asszony elegendő mennyiségű fát kapjon.
 
A dunakeszi rendőrök a polgárőrökkel együtt keresték fel a város területén élő rászoruló személyeket. Meleg teát, szükség esetén tüzelőt és élelmiszert adtak nekik. Egy külterületén élő pár tűzifával és élelmiszerrel rendelkezett, nekik a polgárőrök ruhaneműket vittek.  
 
 
Egy polgárőr szólt a rendőröknek, hogy egy kenderesi lakos otthonában nincs fűtés. Az egyedül élő idős férfi családi házában valóban nincs olyan berendezés, amivel fűteni lehetne. A bácsi reszketett, hozzá azonnal mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Eközben a rendőrök felkutatták az idős ember egyik rokonát és az általa felajánlott kályhát beszerelték a házba. A rendőrök visszavitték otthonába a 73 éves férfit, aki azonnal begyújtott és megköszönte a segítséget.
 
 
A Bács-Kiskun megyei rendőrök folyamatosan járják a tanyavilágot és ha az ingatlanoknál nem látnak kéményfüstöt, vagy nincs kiürítve a postaláda, illetve a külső jelekből probléma látható, akkor azonnal bemennek a tanyára.
 
 
Meleg teával, takarókkal és szükség esetén melegedő helyre szállítással is segítik a rászorulókat a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai. A rendőrök rendszeresen és visszatérően ellenőrzik azokat a területeket, ahol fedél nélküli, vagy idős, egyedülálló emberek élnek és amennyiben szükséges, értesítik a polgármesteri hivatal, a karitatív szervezetek, vagy a mentőszolgálat munkatársait.
 
 
Fóton a rendőrök és a polgárőrök közösen keresték fel a segítségre szorulókat, akiknek meleg ételt és ital vittek. Tájékoztatták őket arról, hogy a város önkormányzata éjszakai melegedőt nyitott, ahol szükség esetén biztonságban tölthetik az éjszakát. Az ott megjelenő személyeknek a város lakói minden nap meleg ételt készítenek. 
 
 
A győri járőrök szolgálatteljesítésük közben egy parkolóban egyedül álldogáló emberre lettek figyelmesek. A 30 éves férfi elmondta, hogy nincs szálláshelye és nem tudja, hogy hol fogja tölteni az éjszakát. A rendőrök azonnal szolgálati autójukba ültették és egy győri szociális intézménybe szállították a fagyos időjárás elől, ahol szállást kapott éjszakára.