Megkezdődik a fehérvári stadion bontása

Hogy később egy szebb, exkluzívabb stadionnal gyarapodjunk. Épül-szépül az ország, örüljön velünk!

A közbeszerzési hatóság honlapján „A Sóstói Stadion bontása vállalkozási szerződés keretében” címmel megjelent hirdetményben szereplő adatok szerint a lelátókaréj mintegy 6357 négyzetméternyi területe, három világító pilon, az eredményjelző tábla, vizes blokkok, és a labdarúgópálya kerül elbontásra még a nyáron.
 
„Egy modern, a játékosok, a szurkolók és az újságírók igényeit tökéletesen kielégítő stadiont építünk. A 14 ezer férőhelyes nézőtér teljes egészében fedett lesz, külön lelátórészt kapnak például a családok, az ultrák, a sajtó képviselői, a VIP-vendégek, sőt még úgynevezett VVIP skyboxokat is kialakítunk azoknak, akik valóban exkluzív körülmények közül szeretnék nézni a Videoton meccseit” – mondta még 2014 őszén a beruházásért felelős miniszteri biztos, Vígh László.
 
Mint ismert, a miniszterelnök egyik kedvenc csapatának otthona pár évvel ezelőtt részben már megújult:  2002-ben, a régi főlelátót teljesen lebontották, s az új, korszerű építményt 2005-ben adták át - ehhez most nem nyúlnak.
 
A játékteret 2010-ben újították fel legutóbb, ezt most szintén ledózerolják. Akárcsak a többi lelátót, amelyeket még 2010-ben szereltek fel székekkel.