Megszentelt földön és Holokauszt-múzeumban nem lehet Pokémon Gózni

Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket.

Az elesett katonák sírja mellett és a holokauszt borzalmait feltáró, megörökítő múzeumban ezentúl tilos lesz a virtuális szörnyecskéket szerepeltető, Pokémon nevű játék. "Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet"  - olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy

Megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani.

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának.

Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket.

- fogalmazott Hollinger. Hozzátette: „Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül".  A Pokémon Go nem más, mint egy letölthető mobiltelefonos játék, amelyet két okostelefon-típusra lehet alkalmazni. A játékban a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni, s a cél, hogy ebből minél több legyen. Az ugráló kis rajzfilmfigurákat meg kell találni, be kell fogni, ehhez a szoftverkészítő helyszínt és térképet is ad.  

A játék különlegessége, hogy a helyszíneket nem a virtuális, hanem az anyagi valóságban kell bejárni. Európában egyelőre nem szerepel a program a Google boltjában, innen azonban le lehet tölteniJátszhat valaki egymagában is, de már alakultak csapatok, amelyek egymás ellen játszanak. A Nintendo cég készítette játékprogram az Egyesült Államokban hallatlanul népszerű, Pokémon-mánia hódít szerte az országban, jóllehet, a telefonos alkalmazást csak nemrégiben dobták piacra.