Megszűnik a parlamenti közvetítés

A köztévékben, majd a híradóik "összefoglalják" a lényeget, azaz a Fidesz számára legkevésbé kellemetlen részeket.

Megszüntetik az Országgyűlés üléseinek közvetítését a köztévékben, majd a híradóik "összefoglalják" a lényeget, azaz a Fidesz számára legkevésbé kellemetlen részeket. Ez derült ki a Házbizottság mai ülésén – írja Novák Előd a Jobbik alelnöke Facebook-oldalán.

A politikus szerint ugyan az M1 hírcsatornává alakulásával március 15-étől, még több műsoridő nyílik a politikának, de csak cenzúrázottan. Kövér László alatt ide süllyedt az Országgyűlés sokat emlegetett "méltósága".

Novák Előd beszámolt továbbá arról is, hogy korántsem egyedi gyakorlatról van szó: pl. a XI. kerületben is most szüntette meg az önkormányzati tévé a testületi ülések eddigi közvetítését, míg az évi 200 millió forint közpénzből fenntartott Újbuda újságban eddig sem jelenhetett meg a Fideszen kívül más, még fizetett hirdetésként sem.

A radikális párt alenöke emlékeztetett: a Duna TV-n a parlamenti közvetítések eddigi idősávjában hétfőn többek közt egy új sorozat debütál "Jamie 15 perces kajái" címmel, valamint a Lola 71. részét és a "Charly, majom a családban" XII. évadját láthatja a nagyérdemű ahelyett, hogy pl. Orbán Viktor beszédes magyarázkodását tennék megtekinthetővé egy jobbikos azonnali kérdésre, melyben az állambiztonsági múltját firtatnánk, hiszen ő dokumentáltan a III/III Csoportfőnökség társadalmi kapcsolata volt.

Frissítés: "Indokolt esetben"

Azóta megkerestük az MTVA Sajtóosztályát is, akik azt a tájékoztatást adták, hogy "az M1 indokolt esetekben közvetlenül kapcsolja majd az üléseket", ezen felül pedig lesz összefoglaló is az ülésekről. Hozzátették, hogy május 1-től a közmédia online felületén is láthatóak lesznek majd a felvételek, de hogy élő kapcsolással vagy csak összefoglalóként, "indokolt esetben" vagy pedig mindig, arra nem tértek ki. Mindenesetre az "indokolt esetben" nézői szempontból nem túl bíztató hozzáállás.