Megtartotta első edzését Berlinben Dárdai

Dárdai Pál hosszú idő óta az első magyar edző, akit európai topbajnokságban foglalkoztatnak. Cikkünkben szavazhat a kinevezésről.

Ennek fényében meg is tartotta első edzését, amelyről a Hertha tévécsatornája készített egy összeállítást, és már a közösségi oldalon is megtekinthetik az érdeklődők.
 
Akárhogyan is viseltetünk a "magyarfoci" iránt, az mindenféleképpen megsüvegelendő, hogy egy honfitársunk munkássága egy neves bajnokságban ekkora sajtóvisszhangra találjon.
 
Futballunk jelenlegi állapotát híven tükrözi, hogy az európai top bajnokságok nem foglalkoztatnak magyar szakvezetőket, igaz hazánkban sem egyértelmű a szerepeltetésük. Persze árnyalja a képet, hogy Dárdai Pál Berlinben egy igazi klubikon, és egyelőre még nem a edzői tapasztalata miatt ülhet le a Hertha kispadjára, ahol egyébként a tűzoltó szerepkörét bízzák rá, elvégre a csapat az utolsó előtti, kieső helyen szerénykedik.
 
Egyébként az mlsz.hu-nak Dárdai a szövetségi kapitányi tisztségével kapcsolatban elmondta: természetesen egyeztettem Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével is, de a szövetség és a Hertha között megkötött szerződést ez a kinevezés nem befolyásolja. Ami pedig a gyakorlati munkát érinti: eddig is a tévéből és a számítógépes elemzésekből tájékozódtam a játékosok teljesítményéről, aktuális állapotáról, erre megmarad az energiám ezután is. Sőt, szerintem picivel több időm is marad a válogatottra, mert a felnőtt csapat irányítása kevésbé időigényes, mint az utánpótlásban való tevékenykedés.
 
[[nid:163686]]