Megújul a Palatinus

Ez különösen a Bauhaus-jellegű főbejárat szempontjából lesz érdekes, amely idősebb Janáky István építész tervei alapján készült. Az 1937-ben átadott komplexumot a népszerű fürdőhely korabeli bővítése hívta életre, s a két világháború közötti építészeti stílus egyik legtisztább képviselőjének számított hazánkban.

xcv

Egészen a második világháború utánig, amikor is a kommunista szellemiségű rekonstrukció erősen eltorzította eredeti jellegét (érdekesség, hogy ebben az időben került, közel két évtizedre, a főbejárat elé a Magyar Fájdalom szobra, mint napfürdőző női alak).

A strandot üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. célja a nemrég megkezdett felújítási munkálatokkal épp az, hogy ezeken az állapotokon változtasson, és a különleges épületet ismét eredeti formájában használhassák a látogatók.

vbn

A rekonstrukciót az Archikon építésziroda végzi, amely már több, jelentős, fővárosi felújításban is sikeres szerepet játszott.

A 2 milliárdból megvalósuló fejlesztés egészen 2017-ig tart majd, és a homlokzat-, illetve bejáratfelújításon kívül, egy wellness-fittness részleg létesítését, az öltözők és a vizesblokkok restaurációját, új vendéglátó egységek kialakítását és a termálmedence lefedését foglalja magába.

A beruházásnak köszönhetően a Paskál Strandfürdőhöz hasonlóan, két év múlva a Palatinus is áttérhet az egész éves nyitva tartásra, így a fürdővendégek már nem csak a nyári szezonban használhatják ki a nagy múltú létesítmény előnyeit.
sdf