Megúszhatja! - Európa nem adja ki a Tunéziában halálra ítélt terroristát

A marokkói fiatalembert kedd este vették őrizetbe.

Abdel-Magíd et-Tavílt (22) februárban egy illegális migránsokkal teli hajókkal szeretett volna eljutni Olaszországba, de vissza lett fordítva. Így lehet elfojtott indulatait engedte szabadjára amikor felbukkant Tuniszban és elszánta magát a véres bosszúra.

Úgy tekintenek a férfira, mint a Bardo Múzeumban lezajlott terrortámadás ötletgazdájára. Abdel-Magíd et-Tavíl személyesen is ott volt az európai és amerikai turisták túszul ejtése során, részt vett a mészárlásban is. Mintegy húsz külföldi áldozata volt a cselekménynek, melynek során az ISIS először törte meg nyilvánosan a múzeumok csendjét gyilkolással és rombolással.

Tunéziába korábban évente hat millióan látogattak el. Sokan a turizmusból élnek, érthető, hogy a lakosság nem szimpatizál semmivel, ami az üzletet rontja, ezért is szabhatott ki az ország gyorsan szigorú ítéletet az “euro-ijesztő” terroristára. Olaszország azonban éppen ezért nem biztos, hogy kiadja a rabot, de lefejezni sem fogja. Talán majd a szicíliai maffia egy börtönbüntetését töltő tagja becsületbeli ügynek tekinti a leszámolást.