Megvan, ki építi az MTK 6,3 milliárdos stadionját

A Hungária körúti létesítményt a tavasszal tulajdonosváltáson átesett ZÁÉV Építőipari Zrt., valamint Borkai Zsolt győri fideszes polgármester kedvence, a West Hungária Bau Kft. építi majd fel augusztus végéig.
 
Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a nyílt közbeszerzési pályázaton négyen indultak, a győztes konzorcium pedig mind az árban, mind a stadion felépítésének időtartamában a legjobb ajánlatot adta.
 
A győztes pályázó 6,31 milliárd forintért vállalta a kivitelezést, és a pályázatban szereplő 360 napos határidőhöz képest 30 nappal korábbra ígéri a befejezést.
 
A "miért pont a fociba kell önteni a pénzt?"- elmélet híveinek jó hír, hogy zajlik a Lantos Mihály Sporttelep felújítása is, amely az atléták számára biztosít otthont, valamint a közeljövőben újul meg az itt található Szőcs Bertalan vívóterem is.
 
A stadionban egyébként 5322 ülőhelyet alakítanak ki, ezek közül 70-t a mozgássérülteknek. Deutsch Tamás klubelnök bízik benne, hogy sikerül 80-90%-os kihasználtsággal üzemeltetni a létesítményt, ehhez meg kéne négyszerezni a jelenlegi nézőszámot.
 
A klub Facebook-oldalán egy látványos videó is megjelent arról, hogy fog majd felépülni az aréna. Persze nem teljesen úgy, ahogy a képeken látható, mivel az elemek nem maguktól, hanem munkások segítségével kerülnek majd a helyükre, a lelátón pedig ülnek nézők is, ami jelenleg elég nehezen elképzelhető.