Több mint százhetven határsértőt kaptak el a hétvégén – 3,5 millióan várnak még

Ha Törökország szabad utat ad 3,5 millió migránsnak Európa felé, akkor nagy bajban leszünk.

A police.hu szerint pénteken 33, szombaton 16, vasárnap 122 embert tartóztattak föl, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb-magyar határnál rendőrök és katonák. Az ország belsejében és más külső határszakaszokon három határsértőt fogtak el a hétvégén.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a határsértőket, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és útbaigazítják a legközelebbi tranzitzóna felé. Azok ellen, akik esetében bizonyítható, hogy átlépték vagy megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, továbbra is büntetőeljárás, a román és ukrán határszakaszon elfogottak esetében idegenrendészeti eljárás indul.

Az elmúlt héten a szerb-magyar határ térségében összesen 201 embert tartóztattak föl és kísértek vissza. (A megelőző héten - november 14-étől 20-áig - ez a szám 271 volt.) Más határszakaszokon és az ország belsejében 25 határsértőt fogtak el a múlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Vihar előtti csend

"Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere szerint jelenleg még vihar előtti csend van. Emlékeztetett: Törökországban 3,5 millió migráns vár arra, hogy Európába jusson. A jobbikos településvezető így számolt be a tegnapi tömeges határsértésről Facebook-oldalán:

61 fős, kisebb hadsereg tört be ma reggel Magyarországra Ásotthalomnál, átszakítva a kerítést. Éppen a mi tanyánk mellett állta útjukat a magyar rendőrség és honvédség. A sereg kizárólag életerős muszlim férfiakból állt, akik Afganisztán, Banglades és Pakisztán területéről érkeztek. Ez utóbbi két országban semmiféle háború nincs.

Bár a népszavazás óta a honi média már egyre kevesebbet beszél arról, hogy továbbra is özönlenek Európába az új honfoglalók, a valóság az, hogy a magyar határ továbbra is minden nap ostrom alatt áll, de itt azért nem könnyű az átjutásuk, miközben máshol (például Olaszországban) továbbra is zavartalanul özönlenek befelé. Jobb bele se gondolni abba, hogy mi lesz, ha Törökország beváltja a fenyegetését, és ráengedi Európára az újabb 3,5 millió migránst, akik a balkáni útvonalon fognak jönni. Márpedig Törökország meg fogja tenni, mert szerencsére nem lesz az Európai Unió tagja. Szerencsére, mert ha az lenne, akkor máris beengedtünk közel 80 millió muszlim törököt, kurdot, arabot..."