Menesztik Tállai Andrást a NAV éléről?

A lap "magasabb körökben" járatos NAV-dolgozóktól úgy tudja: hetek óta nyílt titokként beszélnek a szervezeten belül a politikus eltávolításáról. Azt nem lehet tudni, kinek lett elege az államtitkár viselt dolgaiból, de az szintén nyílt titok, hogy Tállait még Orbán Viktor kormányfő és nem Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ültette e pozícióba. A napilap szerint azóta több konfliktusa is volt a tárcavezetőnek és a mezőkövesdi labdarúgócsapat elnökének.
 
Így például egy szeptemberi adókonferencián derült ki (a hallgatóság előtt), hogy a miniszter nem tudott a NAV vezetőjének új adójavaslatairól, Tállait pedig meglepte, hogy Varga jövő áprilistól beindítja az online számlázást. Egymás nyilvános előadásán jöttek zavarba mindketten. 
 
Kettejük konfliktusában az utolsó csepp Tállai kabaréba illő nyilatkozata: mint ismert, az államtitkár nem tudta, hogy a karácsonyi kampányajándékként osztogatott 10 ezer forintos Erzsébet-utalvány miért is kerül az államnak 15 ezerbe, ő azt hitte, hogy a kormány megemelte az összeget...
 
És hogy ez ne legyen elég: a lap szerint ráadásul Tállai hetente egyszer jár be a hivatalába, úgy tudjuk szerdánként, még hozzá aláírni.
 
Az Alfahir.hu a NAV belső működésére rálátó forrása szerint Tállai utódja nagy valószínűséggel a már Vida Ildikó távozásakor képbe került Tamásné Czinege Csilla lesz. Tamásné jelenleg helyettes államtitkár, de korábban ő vezette az adóhivatal legnagyobb igazgatóságát: a közép-magyarországit. Nem utolsósorban pedig karcagi, akárcsak Varga Mihály...