Véletlenül kormánykritikus lelkészi gondolatok mentek le a Kossuth Rádióban

Váratlan volt, de még van remény.

Vasárnap a közszolgálati Kossuth Rádió élőben közvetítette a harkai templomból Mesterházy Balázs evangélikus esperes prédikációját, aki beszédének egy részén egyértelmű párhuzamokat vont az aktuálpolitikai eseményekkel.

Mint fogalmazott, „Ezen a húsvét reggelen a Mindenható Úristent képviselő angyal könnyed és laza kőre ülése fricskát ad mindennek és mindenkinek”

(…)

„Ez a könnyedség és természetesség az ami (...) fricskát ad azoknak, akik szeretnék velünk elhitetni, hogy egy másik vallás képviselői ismeretlenül is rosszak. Fricskát ad azoknak, akik azt mondják, hogy gyűlölnöm kell a nálam sötétebb bőrű embertársamat. Fricskát ad azoknak, akik egymással veszekedve nem tudnak egy nagyobb közjóért békét kötni. És fricskát ad még azoknak is akik hagyják, hogy Emőke vagy Gábor szavazzon majd helyettük.”

A 444.hu kivágta az (itt elérhető eredeti) hangfelvételből a lényeget:

A lelkész által említett Emőke és Gábor minden bizonnyal a Comedy Central humorcsatona két reklámjának szereplői. Ezekben a kisfilmekben a csatorna az április 8-i választásokon való részvételre buzdít mindenkit azért, hogy ne a rosszéletű Emőke és Gábor döntsön helyettünk.

Erről van szó, ő itt Gábor:

Ő pedig Emőke:

Tényleg mindenkinek el kell mennie szavazni április 8-án. Ha valaki nem lenne otthon jövő vasárnap, így tud gyorsan és könnyen átjelentkezni.