Mesterházy bevághatta a fejét, mert igencsak jobbikosra váltott a retorikaszoftvere

A volt szocialista vezető közleményében azt fájlalja, hogy a támogatások kihelyezését biztosító intézményrendszer működtetésébe és a pénzkeret felhasználását felügyelő testület felállításába a kormány csak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetséget (KMKSZ) vonja be, annak ellenére, hogy a legutóbbi ukrajnai választási eredmények megmutatták, hogy a Fidesz által favorizált alakulat képes együttműködni az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetséggel (UMDSZ).

"Ennek az együttműködésnek az elősegítése és további folytatása, támogatása nemzeti érdekünk. Ugyanakkor az ukrajnai háborús konfliktus miatti szociális problémák kezelése, a mindennapi kihívások és nehézségek leküzdése elképzelhetetlen lenne a kárpátaljai egyházak és civil szervezetek munkája, segítsége, közvetítése nélkül"

- penget szokatlanul józan (vagy inkább opportunista - a szerk.) húrokat annak az MSZP-nek a volt elnöke, ami már nem egyszer lemondott a határon túli magyarságról.

"Felszólítjuk a kormányt, hogy hagyja abba a határon túli magyarság megosztását, egyes szervezetek kivételezett pénzügyi helyzetbe hozását, a magyar közösségek életébe való durva beavatkozást. A kárpátaljai magyarság életet befolyásoló gazdaságfejlesztési stratégia koordinációjába és végrehajtásába pedig a két kárpátaljai magyar politikai szervezet mellett vonja be az egyházak és civil szervezetek képviselőit is"

- zárul a súlyosan szerepzavaros közlemény.