Megszólalt Özil: nagyon fáj neki

Először reagált a német válogatott kudarcára.

Az Arsenál játékosának nagyon fáj, hogy már a csoportkör után kiestek, szerinte egyszerűen nem voltak elég jók, és most kell egy kis idő, hogy túljussanak ezen.

Özilt nagyon sok támadás érte a világbajnokság előtt, a mérkőzések alatt, és a kiesés után is, még egy szurkolóval is összeszólalkozott a Dél-Korea ellen játszott meccset követően.

A válogatott rossz teljesítménye megrázta a német társadalmat, sokan a csapatszellem megbicsaklásában látják a hibát, amit abból eredeztetnek, hogy korábban Mesut Özil, az Arsenál játékosaként a Manchester Cityben játszó Ilkay Gündogannak közösen fotózkodtak Londonban a török elnökkel, Recep Tayyip Erdogannal, akinek saját csapatuk mezét is átadták. Gündogan a manchesteri trikóra azt írta: „Nagy tisztelettel az elnökömnek.” Özil és Gündogan is többszörös német válogatott.

Az Erdogannal való találkozás nem kis botrányt okozott Németországban, sajtóhírek szerint az ellentétek a német válogatott öltözőjét sem hagyták érintetlenül, ez pedig rányomta bélyegét a németek szereplésére a világbajnokságon.