Mészáros Lőrinc megvette a Brendon babaáruházláncot

Mészáros Lőrinc megvette a Brendon babaáruházláncot

Megállíthatatlanul terjeszkedik a felcsúti multimilliárdos, most éppen a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott, piacvezető áruházat szerezte meg.

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén

100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek

– jelentette be közleményében a Mészáros Csoport.

Magyarország leggazdagabb emberének cége hozzátette, hogy „az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszútávon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen a már meglévő szlovákiai operációja mellé”.

A közlemény szerint „a Mészáros Csoport tagvállalataival történő együttműködés, a szinergia hatások kiaknázása garantálja a Brendon márka még szélesebb körben történő népszerűsítését, valamint eredményességének és hatékonyságának további növelését”.

Ezzel a Mészáros Csoport egy „új, ám annál fontosabb tevékenységi körrel bővül”, ami „koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás”.

Az 1993-ban alapított Brendon Magyarországon 18 üzlethelyiséget üzemeltet, a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető helyet foglal el.

A Brendon konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, míg alkalmazottainak száma több mint 300 fő.

A mai trendeknek megfelelően az offline értékesítésen túl a Brendon Csoport online jelenléte is meghatározó, felhasználóbarát és több nyelven elérhető webshopja évről-évre egyre markánsabb részarányt képvisel. A Brendon kínálatát magas minőségű, széles termékportfólió jellemzi, a saját márkás termékek (Brendon, Bollaby, Touragoo) árusítása mellett számos világmárkából biztosítja a legkiválóbb választékot a piacain (a teljesség igénye nélkül: Peg Perego, Cybex, Britax Römer, Abc Design) – közölték.

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok közleménye szerint a tranzakció meg fogja alapozni a cég további fejlődését, növekedését.

Unortodox megoldás: saját cégétől nyert közbeszerzést Mészáros Lőrinc nemrég

Mint ahogyan megírtuk, a mi zsebünkből a felcsúti multimilliárdos egyik zsebébe, onnan meg a másikba vándorolt 5 milliárd 400 millió forint.

Történt ugyanis, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPTESZ OPUS Zrt. legújabb autós tenderét a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros M1 Kft. nyerte el...

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)