Uralkodókét is túlszárnyalja Mészáros vagyona

Uralkodókét is túlszárnyalja Mészáros vagyona

Majdnem 480 milliárd forintot kitevő vagyonnal büszkélkedhet Mészáros Lőrinc - a Forbes magazin legfrissebb adatai szerint - ahogy erről már beszámoltunk, ezzel immár uralkodókét is felülmúló vagyon felett rendelkezik. Lássuk, mely királyi dinasztiák tagjait előzi meg.

Noha a világ legtehetősebb embereinek - százmilliárd dollárt is meghaladó - kapitális vagyonához képest eltörpül a felcsúti ex-polgármester pénzügyi vagyona, mégis, az utóbbi évek becslései alapján, jelentősebb összeggel bír, mint bizonyos (többnyire reprezentatív szerepkörrel bíró) európai uralkodóházak tagjai.

Mészáros 479,4 milliárd forintnyi vagyona megközelítőleg 1,35 milliárd eurót tesz ki.

Így a nagyvállalkozó akár még az öt leggazdagabbnak tartott uralkodó sorába is beékelődhetne a vagyonával, ha a pedigréje engedné. 
  • Ötödik helyen a 83. születésnapját éppen a napokban ünneplő Beatrix, Hollandia egykori, trónjáról azóta lemondott királynője hozzávetőleg 180 millió euróval rendelkezik.
  • Negyedikként őt követi a sorban a 94 esztendős II. Erzsébet brit királynő, akinek vagyona 550-600 millió euróra tehető.
  • A lista harmadik helyzettje Monaco hercege, II. Albert körülbelül 900 millió eurónyi vagyonnal bír.
  • A második helyen álló II. János Ádám lichtensteini herceg becsült vagyona nagyjából 3,2 milliárd euróra rúg.
  • A leggazdagabb uralkodó pedig a luxemburgi Henrik nagyherceg, ő mintegy 3,6 milliárd eurónak megfelelő vagyont birtokol. (Igaz, más számítások szerint az első két helyezett felcserélhető, de ennek megerősítése hivatalosan nem történt meg.)

Látható, hogy a magyar milliárdos könnyedén előzi az uralkodók többségét a csaknem másfél milliárd eurót súroló becsült vagyonának köszönhetően, mindössze a lichtensteini hercegét és a luxemburgi nagyhercegét nem szárnyalta túl.