Újabb közel 3 milliárdos közbeszerzést nyert Mészáros, a Rába és Rábca folyó árvízvédelmi fejlesztését végezheti

Újabb közel 3 milliárdos közbeszerzést nyert Mészáros, a Rába és Rábca folyó árvízvédelmi fejlesztését végezheti

A Mészáros és Mészáros Kft. végezheti a Rába és Rábca folyó árvízvédelmi fejlesztését, nettó 2 milliárd 777 millió forintért - derült ki a Napi.hu cikkéből. A nyertessel szeptember 23-án kötött szerződést az ajánlatkérő Országos Vízügyi Főigazgatóság, amely az uniós közbeszerzési közlönyben közölte a közbeszerzés eredményét.

A Rába folyó Sárvár alatti szakaszán a másodrendű árvízvédelmi vonal hossza 2062 méter, a töltésépítés földmunkája pedig 23 400 köbmétert tesz ki.

A Rábcán 4 zsilipet kell átépíteni, a földmunka pedig 22 ezer köbméter.

Az árvízvédelmi munkákat az európai uniós támogatású Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programból (KEHOP) finanszírozzák.

A tenderen egyébként elindult még a Strabag Generálépítő Kft. 3 milliárd 486 millió, illetve a Szabadics Zrt. 3 milliárd 111 millió forintos ajánlattal.

A portál megjegyzi, 2019 szeptemberében a Tiszai árvízvédelmi védvonalak mértékadó árvízszintre történő kiépítésére kiírt közbeszerzést négy cég nyerte nettó 9 milliárd 839 millió forinttal. A nyertesek között volt a Mészáros és Mészáros Kft. is a Betonútépítő Zrt., a KE-Víz 21 Zrt. valamint a Kötiviép B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. mellett.