Mészáros barátjának informatikai cége több mint kétmilliárd forint osztalékot fizetne ki

Mészáros barátjának informatikai cége több mint kétmilliárd forint osztalékot fizetne ki

A Mészáros Lőrinc barátjának keze alá tartozó cégeket még egy világjárvány sem tudja térdre kényszeríteni, erről tanúskodik az érdekeltségébe került, s azóta rendkívül „sikeresen” működő informatikai cég, a 4iG  igazgatósága által jabasolt osztalék összege is, ami meghaladja a kettőmilliárd forintot.

A barát

A 4iG Nyrt. főrészvényese Jászai Gellért, aki közvetett módon (a KZF Vagyonkezelő Kft.-n, valamint az iKON Befektetési Alapkezelő Zrt. kezelésében lévő Manhattan Magántőkealapon keresztül) a társaság részvényeinek 61,79 százalékát tulajdonolja. Ugyanakkor a cég közlése szerint Mészáros Lőrincnek (sem közvetlen, sem közvetett formában) nincs tulajdona a társaságban.

Emlékezetes, a HVG360-nak adott interjúban Jászai közölte: Mészáros Lőrinccel barátok és partnerek vagyunk.

Összesen 2,212 milliárd forint osztalék kifizetését javasolták az április 29-i közgyűlésnek - derül ki az informatikai vállalat Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

Javasolják azt is a közgyűlésnek, hogy hatalmazza fel az igazgatóságot az osztalékfizetés időpontjának meghatározására, azzal a kitétellel, hogy az osztalékfizetés legkésőbb 2021. december 31. napjáig megtörténik.

A 4iG tavaly részvényenként 22 forint osztalékot fizetett a 2019-es üzleti év után.

Tavaly a 4iG adózott eredménye 21 százalékkal 3,4 milliárd forintra nőtt. Az IFRS (nemzetközi pénzügyi beszámolási szabályok) szerinti konszolidált értékesítési árbevétel 57,3 milliárd forint volt, ami 39 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az EBITDA 24 százalékos növekedéssel 5,05 milliárd forint lett.

A 4iG 20 forint névértékű részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A részvények ára szerdán 0,64 százalékos emelkedéssel 630 forinton zárt, 8,1 milliárd forintos forgalomban. Egy éven belül a legmagasabb értékük 716 forint, a legalacsonyabb 452 forint volt.