A Mészáros-gyerekek cége hamar beérheti apuka pozícióját a gazdagok listáján

Öröklődő tehetség.

Beatrix, Ágnes és ifjabb Lőrinc saját vállalkozásukkal – egyedül vagy több cégből álló konzorcium tagjaként – az elmúlt 3 évben 17 pályázatra adtak be érvényes ajánlatot, és csak kettőt nem nyertek meg. A többi 15 összértéke 70,8 milliárd forint volt.

A furcsa nevű Fejér-B.Á.L. Zrt.-t 2015-ben jegyezték be a cégbíróságon. A BÁL rövidítés pedig nem másokat jelöl, mint Mészáros gyermekeit: Beatrixot, Ágnest és ifjabb Lőrincet.

Az Átlátszó szerint cégük közbeszerzéseit átnézve kijelenthető:

„ha a sarjak ugyanolyan tempóban szivattyúzzák ki a közpénzt, mint eddig, akkor ők is nagyon gyorsan felkerülhetnek a gazdaglistára.”

A Fejér-B.Á.L. Zrt. már az alapítása után három hónappal a West Hungária Bau nevű építőipari óriással közösen nyerte meg a Szombathelyi Püspöki Palota lebombázott épületszárnyának helyreállításáról szóló, 828 millió forintos pályázatot.

Az üzlet beindult és sorra nyerték a tendereket:

  • 137 millió forintos tendert nyertek meg: feladatuk a bicskei tanuszoda korszerűsítése volt.
  • 2016-ban szintén a WHB-val közösen egy 2,5 milliárd forint értékű munkát szereztek: a Nemzeti Lovarda területén meglévő épületeket kellett átalakítaniuk, bővíteniük.

A mérleg jelenleg 70,5 milliárd forinton áll, a kozbeszerzes.hu adatai szerint. A tenderek nagy részét nem egyedül, hanem konzorciumi partnerekkel közösen nyerte meg a cég.

Az Átlátszó megnézte apuka cégét a Mészáros és Mészáros Kft. is: 53 közbeszerzést nyert meg, 17-et veszített el. A nyertes pályázatok értéke: 491 milliárd, a veszteseké: 147 milliárd forint.