„Mi van geci, meg kell szurkálni az embereket?”

Sajátos balkáni hangulat a 4-es metrón. Egy őrjöngő fiatal férfi életveszélyesen megfenyegette az utasokat.

„Mi van geci, meg kell szurkálni az embereket? Amelyik közelít, úgy nyakon szúrom, hogy itt vérzik el!”

- üvöltözött a 4-es metrón magából kikelve egy görkorcsolyás fiatal férfi, aki zokon vette, hogy egy utas megjegyezte neki, ne jojózzon másokat zavaróan. Az esetet egy olvasónk - aki állítása szerint polgárőr - rögzítette, és küldte el nekünk a felvételt. A görkorcsolyás férfi többeket is életveszélyesen megfenyegetett, miközben feltehetően egy késsel hadonászott.

A videón hallható, hogy egy nő, aki szóváltásba került vele, azt mondja, egy „baszott nagy kést” vett elő. A fiatal férfi erre megjegyzi: tok van rajta.

„Gyertek faszszopók! Elteszem, beteszem a táskámba...titángyűrűvel eltöröm az állát akármelyiknek!”

- ordítja a férfi, majd a gyűrűsujját megkocogtatja a kapaszkodón.

Olvasónk is szereplőjévé vált az eseményeknek, mikor megpróbálta csitítgatni a görkorcsolyás férfit, aki folyamatosan szitkokat szórt rá is. Végül az egyik megállónál a biztonsági őrök segítségét kérte.

„Felszálltam a 4-es metróra Újbuda központnál, arra lettem figyelmes, hogy valaki ordibál. Emberi kíváncsiságból is, de inkább polgárőri segítségnyújtás miatt odamentem megnézni mi a baj. Egy görkoris srác üvöltözött, hogy ne oktassák ki. Egy idős hölgy tette neki szóvá, hogy ne jojózzon másokat zavaróan. Na innentől kezdve "főszereplőnknél" elgurult a gyógyszer, de persze a többi utas is rászólt. A videón szerintem nem látszik, hogy egy zöld tokos valamit vett elő, ami simán lehetne kés is, de még az ujjboxerrel is kocogtatott, megmutatva, hogy milyen kemény legény. Ami elszomorító, hogy a többi utas a visszaszólogatáson kívül semmit nem tett. Én voltam az egyetlen a kb. 80 emberből, aki szólt az ajtó mellett álló srácnak, hogy a következő megállónál tartsa az ajtót, ne tudjon becsukódni, amíg én a biztonsági őröknek szólok. Végül leszállították a metróról a balhézó görkorist, érdekelt volna mi lesz vele, de inkább visszaléptem a szerelvénybe. Megkérdeztem a többi utast, hogy miért nem szólt senki sem, hogy baj van. Válasz: azért mert 1-2 perc egy megálló és sofőr nincs, vagyis nincs kinek szólni. Elgondolkodtató...”

- írta levelében olvasónk.