Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt a Ryanair-vezér

Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt a Ryanair-vezér

Folytatódik és úgy tűnik egyhamar nem is zárul le a Ryanair és a magyar kormány között zajló nyilatkozatháború. A cég vezérigazgatója legutóbb a két kettyóhoz, Dumb és Dumberhez hasonlította Nagy Mártont és Gulyás Gergelyt. Nem sokkal korábban válaszul az „idióta extraprofitadó” miatt, emailek küldésére kérték az utazókat. Egyben válaszokat várnak a kormány által elhangzott szerintük hamis állításokra.

De kezdjük az elején. A Ryanair egy személyesen Nagy Mártonnak szóló formalevelet is megfogalmazott, amit egy koppintással el lehet küldeni a kommunikacio@mk.gov.hu címre azaz, a Miniszterelnöki Kabinetirodának.

A Magyar Kormány egy alaptalan és indokolatlan „extraprofit” adót vetett ki rövid határidővel a rekordveszteséget szenvedő légitársaságokra.

- írják az utasoknak szánt nyílt levélben, amelyben a Ryanair magyarázatot vár a Nagy Márton miniszter által korábban megfogalmazott - a légitársaság szerint hamis - állításokra.

A Ryanair jelezte, a Magyarországról induló légi közlekedés már a Covid-19 világjárvány idején is hatalmas veszteségeket szenvedett el, és most az Ukrajnát támadó orosz inváziója miatt is.

Arra kérünk minden utast, hogy csatlakozzon hozzánk a Nagy Márton miniszter úr által kivetett ostoba adó ellen, amely minden magyar családot és látogatót magasabb repülőjegy fizetésére kényszerít

- zárul a Ryanair nyílt levele.

Adok-kapok: Nagy Márton reagált, szerinte elfogadhatatlan a Ryanair vezérigazgatójának stílusa

A Ryanair vezérigazgatójának stílusa elfogadhatatlan és hagy maga után kivetnivalót - közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerdán az MTI-vel. Kedden Michael O'Leary, a Ryanair vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában nem fukarkodott a jelzőkkel, leidiótázta a minisztert, ötször is, majd egyszer le is ostobázta, továbbá hibbantnak is nevezte, amiért a magyar kormány a légitársaságokra is kivetette a különadót, a covid miatt amúgy is veszteséges éveik után.

Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber

Közben Michael O’leary, a Ryanair vezérigazgatója interjút adott az Euronews-nak. Michael O’leary szerint Nagy Márton hazudott, amikor azt állította, hogy Európa-szerte vannak ilyen adónemek.

De hazudott abban is, hogy eleinte azt mondta, hogy a plusz költséget nem szabad áthárítani az utasokra, ugyanis az európai jogszabályok értelmében a légitársaságok szabadon árazhatnak, és ebbe Magyarország sem szólhat bele

- mondta O’leary hangsúlyozva, hogy amikor Gulyás Gergely azt mondja, hogy a magyarok ne utazzanak a Ryanair-rel, akkor arra kérik a magyar családokat, hogy használjanak egy drágább légitársaságot.

Nem elég, hogy ezek az idióta miniszterek azt akarják, hogy az emberek több adót fizessenek, de még arra is ösztönzik őket, hogy egy drágább légitársaságot válasszanak. Ez a két magyar miniszter olyan, mint Dumb és Dumber

- nyilatkozta Michael O’leary az Euronewsnak.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/UlEnGdRW7bY.jpg?itok=0OTToV5C","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=UlEnGdRW7bY&ab_channel=euronews%28magyarul%29","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A vezérigazgató mindentől függetlenül közölte, a Ryanair nem kíván kivonulni a magyar piacról, mert nem hagyják magukra a magyarokat, de ritkítják a magyarországi járataikat. Jelezte, már panaszt tettek az Európai Bizottságnak a magyar kormány különadója miatt.

Ez a hülye adó kevés hasznot hoz az államkasszának, de annál nagyobb kárt tesz

- tette hozzá.

A kormány válasza erre az volt, hogy Varga Judit fogyasztóvédelemért is felelős igazságügyi miniszter soron kívüli vizsgálatot rendelt el a Ryanair ellen, a rossz tájékoztatásra és poggyászkezelésre hivatkozva. A bírság kétmilliárd forint is lehet.

Velünk élő szocializmus: a kormány ráuszítja a fogyasztóvédelmet egy profitorientált cégre

A kormány számára elfogadhatatlan a Ryanair tisztességtelen jegyárusítási gyakorlata, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter ezért fogyasztóvédelmi vizsgálat elrendelését indítványozta. A miniszter az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a kormány a magyar családok védelme érdekében extraprofit-különadók kivetéséről döntött, más ágazatok között a légitársaságokra vonatkozóan is.