Miért juttatja újabb busás profithoz a Fidesz a ciprusi offshore céget?

A magyar közvélemény napok óta nem kap választ arra, hogy pusztán véletlen időbeli egybeesés-e Rogán Antal kilépése feltalálótársai mellől és az ismeretlen hátterű ciprusi offshore cég belépése vállalkozótársai mellé – íja Volner János, a Jobbik alelnöke szombati sajtóközleményében.

Az ellenzéki politikus szerint arra is hiába várnak választ, hogy a Fidesz-kormány a magyar közműfogyasztók forintjaiból miért juttatja többszázmilliós profithoz ezt a tavaly novemberben alapított, Rogán Antal társai mellé idén januárban beszállt offshore céget. Emlékeztet továbbá arra : minden bizonnyal az a fatális véletlen is napvilágot látott pénteken, hogy a ciprusi offshore cég leányvállalata és a Rogán-találmányt hasznosító cég tavasszal két hét eltéréssel ugyanarra a telephelyre jelentkezett be, vagyis Voner János álláspontja szerint hazug Rogán Antal azon állítása, hogy találmányának semmi köze az offshore hátterű céghez.

Ma az derült ki, a Fidesz-kormány az offshore hátterű cégnek a már megszokott személyre szabott jogalkotással a teljes pénzügyi szektor auditálása révén újabb horribilis profitot szán – írja a legnagyobb ellenzéki párt politikusa. A magyar közműfogyasztók után immár a hazai bankokat igénybe vevő magyar családok nehezen megkeresett forintjait is egy ismeretlen személy offshore paradicsomban vezetett bankszámlájára utalja.

A Jobbik szerint a szálak minden esetben Rogán Antal felé vezetnek, ezért felszólítják Orbán Viktor propagandaminiszterét, álljon a nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot a lottóötösnél valószínűtlenebb véletlenek egybeesésére.