Migránsokat segítő önkéntes volt a 22 éves nő, halálra késelte egy bevándorló

A kora reggeli órákban egy migráns késelt halálra egy 22 éves svéd nőt Mölndal városában.

A tragédia egy fiatalkorúakat befogadó menekültközpontban történt, ahol a lány önkéntesként dolgozott. A központban 14-17 éves, Svédországba egyedül érkezett migránsokat szállásolnak és látnak el.

A hírek szerint a nőt hátba szúrta egy fiatal migráns fiú, az áldozat kórházba szállítás után belehalt a sérülésbe. Az indítékról egyelőre nincsenek információk.

A hatóságok elmondása szerint a svédországi befogadóközpontokban egyre gyakoribbak a rendőrségi riasztások, a migránsokkal pedig egyre több a probléma. Múlt héten például egymásnak estek a menedékkérők egy konfliktus miatt, és szintén előkerült a kés, igaz, az az eset nem követelt halálos áldozatot.

A mai gyilkosságról szintén beszámoló MTI felhívja a figyelmet: a késelés épp aznap történt, mikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőrt igényelt a terrorizmus elleni harchoz, a migránsok kitoloncolásához és a menekültszállások rendőrségi figyeléséhez.

"Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le. Nem ez volt a helyzet hat hónappal ezelőtt, és ez azt jelenti, hogy nem leszünk képesek hatékony választ adni más területeken" - mondta Eliasson a svéd TT hírügynökségnek.

[fb_pages_codes:immigration]