Mikor telik be a pohár? Farkas Flórián fia börtönben hűsöl

Mi kell még, hogy megszabaduljon a kormányfő Farkas Flóriántól?

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte decemberben a bíróság Farkas Flórián miniszterelnöki biztos fiát – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap értesüléseit a Szolnoki Törvényszék is megerősítette, és közölte azt is: F. F.-et büntetése mellett 3 évre eltiltották a közügyektől, s egyúttal elrendelték a vele szemben korábban garázdaság vétsége miatt kiszabott hét hónap – két évre felfüggesztett – fogházbüntetés végrehajtását is. A lap úgy tudja, hogy Farkas Flórián fia rendőrökkel keveredett összetűzésbe, ám mivel már korábban is volt problémája a hatóságokkal, letöltendő büntetésre számíthatott.

Mint ismert Farkas Flóriánt is jogerősen elítélték, azonban köztársasági kegyelemben részesült, az ügyét 30 évre titkosították.

A politikus fia egyébként zenéléssel foglalkozik, és ismert szereplője az éjszakai életnek.

Apja ügyeivel szerdán is foglalkoztunk, ugyanis Farkas Flórián egy törvénymódosítást szorgalmaz, egy "összeférhetetlenségi kiiktatást". Továbbra sem szeretne eltávolodni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ)kasszájától.

Egyébiránt április 30-án lejár a határidő, és az ORÖ-nek vissza kell fizetnie az eltűnt 1,6 milliárd forintot. Erre azonban kevés az esély.

Még ha büntetőjogi felelősségét nem is fogják megállapítani, de a cigány-integráció megakadályozásában biztosan vétkes. Ami sokkal nagyobb bűn, mint 1,6 milliárd forint lenyúlása.

[[nid:184431]]