Milliós tartozás és a bíróság sem probléma

A sport utcai Kerekes Tenisz és Squash Klub névadása nem véletlen: a vállalkozás először Kerekesné Faludi Éva vállalkozó alatt futott, aki annak a Kerekes László Gézának a felesége, aki a tavalyi önkormányzati választáson a baloldali irányultságúként ismert Összefogás Szekszárdért Egyesület jelöltjeként indult. Kerekes László kompenzációs listáról jutott mandátumhoz, képviselősége mellett pedig a családi vállalkozás, a sportpálya útját egyengeti.

 
A tenisz, squash- és focipályát is működtető vállalkozás először 2000-ben kötött megállapodást az önkormányzattal: a mindössze évi 600 ezer forintos bérleti díjért cserébe vállalták a fejlesztéseket. Az eleinte Faludi Éva egyéni vállalkozóra, majd Zsinet Kft.-re, később Szerválunk Kft.-re módosuló családi vállalkozás a szerződések során újabb kötelezettségeket vállalt, egy 2004-es területbővítéskor például újabb 500 ezer forintos évi díjszabásra került sor.
 
Az Alfahír azonban úgy tudja, nincs nyoma annak, hogy ezeket a bérleti díjakat az elmúlt másfél évtizedben rendesen befizették volna.
 
Emellett rögzítették, hogy a szerződéseket fel lehet bontani, amennyiben a bérbevevő a közüzemi díjakat, illetve a bérleti díjat felszólítás ellenére sem fizeti meg. A birtokunkba jutott adatok szerint csak a Szerválunk Kft. után több mint 11 millió forintos közüzemi tartozás áll fenn az energiaszolgáltatónál, ám a szerződéseket mégsem bontották.
 
Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a legutóbbi, Szerválunk nevű cég, ami egy lakótelepi lakásba van bejelentve, a cégadatbázis szerint 2013-ban adóhatósági végrehajtás alá került, jelenleg pedig törölt adószámmal rendelkezik. Az elődként működő Zsinet Kft. (egy 2016-ig, és egy 2037-ig szóló szerződéssel a háta mögött) már 2009-ben felszámolás során megszűnt.
 
Úgy tudjuk, egy feljelentést követően az ügyben rendőrségi nyomozás van folyamatban.