Milliós tartozással is lehet vállalkozni

Szerdán ellátogattunk a szekszárdi közgyűlés ülésére, ahol Szabó Balázs helyi jobbikos képviselő interpellációban hívta fel a polgármester figyelmét a tarthatatlan helyzetre. Az N1TV felvételét alább láthatják, melyben megszólal az érintett, Összefogás Szekszárdért Egyesület által delegált Kerekes László képviselő is:

Pénteken a Jobbik sajtótájékoztatót tartott és közleményt adott ki az ügyben: mint utóbbiban írják, a képviselőhöz köthető vállalkozás után mintegy 30 millió forintos tartozás halmozódott fel. A Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő és Szabó Balázs helyi jobbikos képviselő által kiadott szöveg úgy fogalmaz, "a mind baloldali, mind jobboldali vezető tisztségviselőkkel feltűnően jó kapcsolatot ápoló vállalkozó látványosan hanyagolta a várossal kötött szerződéses kötelezettségei betartását, amely nyilvánvalóan csak az előző városvezetések hallgatólagos beleegyezésével történhetett".
 
Közölték, hogy Szabó Balázs az ügyben büntető feljelentést tett, amely alapján jelenleg is zajlik a rendőrségi vizsgálat.
 
A nemzeti párt továbbá közgyűlési vizsgálóbizottság felállítását is követeli annak érdekében, hogy nemcsak ezen ügy, de az összes kötelezettségvállalással járó szerződés is át legyen világítva.