Mindeközben Szegeden

Vasárnap délutánra sikerült egy forgalomlassító tüntetést szervezni, Szegeden. Legalább történik valami vasárnap este.

Öt rendőrautó és hat demonstráló – így néz ki a vasárnap délután 6-ig tartó forgalomlassító tüntetés a Bertalan hídon. A megmozdulást civil aktivisták kezdeményezték, hogy tiltakozzanak a Fidelitas „provokátor figyelő" kezdeményezése ellen - írja a Délmagyar.hu.

- Listázzák az ellenzéki tüntetőket. Ez a módszer az ÁVH-t idézi – fogalmazott Dovalovszki András szervező (aki amúgy a Tolvajkergetők szegedi csoportjának megszervezője is - szerk.), aki szerint ma már nincs jobb módszer megszólítani az embereket, mint az ilyen demonstrációk. – 2018-ig nincs eszközünk, hogy változás történjen a képviseleti demokráciában, ráadásul az emberek már bele is fáradtak, hogy közügyekkel foglalkozzanak. Lehet, hogy kis kellemetlenséget okozunk most, de legalább felkeltjük a figyelmet - mondta a lapnak.

Azon persze lehetne vitatkozni, hogy vasárnap délután mennyire sikerül kellemetlenséget okozni egy forgalomlassító demonstrációval, mindenesetre a résztvevők lelkesek. Dovalovszki arra a kérdésre, hogy miért vasárnapra szervezték a forgalomlassítást, azt válaszolta: az előző demonstrációjukat feloszlatták, mert pár perccel a kezdés előtt jelentették be. Most betartották a 72 órás várakozást bejelentés után és „így jött ki". Egy társa hozzátette: legalább gyakorolnak egy későbbi, nagyobb fennakadást okozó időpont előtt.