Válogat a koronavírus? Ha Mészáros áll egy tömegrendezvény mögött, az egész kormánypárti sajtó reklámozza

Válogat a koronavírus? Ha Mészáros áll egy tömegrendezvény mögött, az egész kormánypárti sajtó reklámozza

Hiába járt a koronavírus-járvány második hulláma újabb szigorításokkal, nem minden rendezvénynek kell aggódnia emiatt.

Az Átlátszó vette észre, hogy a kormánypárti sajtó nagy erőkkel reklámoz egy tokaj-hegyaljai fesztivált, a Mindszenthavi Mulatságot. Mindezt úgy, hogy közben komoly kritikákat fogalmaznak meg azokkal az ellenzéki önkormányzatokkal szemben, ahol közösségi programokat mernek szervezni, hiszen tömegrendezvényt csinálni járvány alatt mi lenne más, mint felelőtlenség.

De akkor mi lehet az oka, hogy az egyik rendezvény botrányos, a másik pedig izgalmas, családi kaland?

Az Átlátszó szerint a Mindszenthavi Mulatságot azóta reklámozzák a NER-sajtóban, hogy 2017-ben a környékére bevásárolta magát Mészáros Lőrinc.

Hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában beszéltek a mulatságról, de korábban az Origó és a Magyar Nemzet is fontosnak érezte, hogy egy pr-interjú keretében népszerűsítse a programot – sőt, még a köztévé is külön anyagot szánt erre.

Mindeközben a fideszes Pesti Srácok „Ennyit számít Botkának az emberek egészsége: tömegrendezvényt szerveztek Szeged belvárosában” címmel írt lejárató cikket a helyi repülőnapról, azt elemezgetve, hogy mennyire dobhatta meg a járvány terjedését a rendezvény.

Az Átlátszó utánanézett a korábbi médiamegjelenéseknek: eszerint 2017 óta a Mészáros-lapok folyamatosan követik a Mindszenthavi Mulatságot, míg 2016-ban csak szakportálok figyeltek rá. Ez is arra enged következtetni, hogy kapcsolat lehet a tulajdonosi háttér és a kiemelt médiafigyelem között.

És persze nem ez az egyetlen érdekesség, vagy ha úgy tetszik, ellentmondás: csütörtökön játsszák a Puskás Arénában a Bayern München és Sevilla közötti Szuperkupa-mérkőzést, amire húszezer embert várnak, több ezer külföldi szurkolóval vegyítve. Azzal sincs gond.