A Fidesz-média szerint Vona buzdította a fiatalokat a terroristákhoz való csatlakozásra

Nem számít nekik a téma komolysága, ha Vona lejáratása a cél.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője Facebook-posztjában hívta fel a figyelmet arra, hogy a Fidesz egyik házi "hírportálja", a 888.hu, az alábbi címmel hozott le anyagot a történtekről: 

"Egy tanulságos történet az iszlámban reménykedő Vona Gáborról, és a kimondott szavak következményeiről"

Nagyon tovább se kéne olvasnunk, hogy tudjuk, milyen manipulációkat tartalmaz a cikk. Mirkóczki Ádám felháborodással írja, hogy a portál azt sugallja, mintha "Vona Gábor valaha is buzdított volna bárkit is, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz vagy terrorista cselekedeteket kövessen el".

A képviselő visszaemlékszik, hogy Vona Gábor telefonon kereste fel őt aznap este, amikor Magyar Mohamed néven az alábbiakat kommentelték a Facebook-oldalára:

„Ennek a bolygónak az ura az Iszlám Állam lesz, csak idő kérdése. Allah legyen velünk!”, 

vagy

„Hamarosan bekövetkezik a katasztrófa. Szerezni fogok egy kamiont magamnak, aztán futhatnak a hülye emberek. Én vagyok a legnagyobb Magyarországon, hamarosan megismerik a nevem.”

A mai nap egyik fontos híre, hogy elkezdődött a pere Székesfehérváron annak a két magyar fiatalnak, akik az Iszlám Á...

Közzétette: Mirkóczki Ádám – 2017. szeptember 13.

A Jobbik elnöke ekkor azt kérte Mirkóczkitól, aki a nemzetbiztonsági bizottság tagja, hogy lépjenek valamit az ügyben. 

"Még aznap este felhívtam az egyik magyar titkosszolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatóját és beszámoltam a történtekről. A főigazgató komolyan vette a jelzést, megköszönte azt és másnap egy elhárító tisztet küldött, hogy megvizsgálják a kommentelők profilját és megkezdjék a nyomozást." 

- írja a képviselő.

A tárgyalás alapján úgy fest, hogy nem csak internetes vicc volt az egész, és a fiatalok komolyan gondolták, hogy csatlakozni kívánnak az embertelen borzalmakat elkövető iszlám terrorcsoporthoz. Egyikőjük ráadásul még a török-szír határhoz is eljutott, ahol a török hadsereg fogta el és toloncolta vissza Magyarországra, mindezt úgy, hogy a magyar hatóságoknak a legnagyobb kormánypropaganda közben sem tűnt fel az eset. 

Vona Gábor feljelentésének és hatóságok becsületes munkájának köszönhető, hogy "most bíróság előtt állhat a két őrült", eközben pedig a kormánypropaganda oldala képes azt állítani, hogy Vona és a Jobbik "buzdította" őket.

Bíróság előtt a fiú, aki a Gyakori kérdéseken érdeklődött, hogy lehet csatlakozni az Iszlám Államhoz

Ha elítélik őket, akár 5-10 év börtönt is kaphatnak."Elvileg hogyan lehet csatlakozni az Iszlám Államhoz?"- kérdezte az elsőrendű vádlott a népszerű Gyakori kérdések oldalon, így ismerkedett meg a másodrendű vádlottal.Az oldal szlogenje amúgy: "amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted!" Azért ennyire nem kéne komolyan venni.