Mit titkolnak a fideszes vagyonnyilatkozatok?

A képviselő kritizálta a Fidesz-KDNP frakcióit azért, hogy nem követik a jobbikos példát, miszerint a képviselők nyilvánosságra hozzák a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatait is, amiket egyébként most is el kell készíteni, csak nem kötelező nyilvánosságra hozni.

Szilágyi György azt kérte a kormánypártiaktól, hogy mutassák meg, mi van a lezárt borítékokban, különben azt kell gondolniuk, hogy valamilyen titkolnivalójuk van a politikusoknak. Szilágyi György szerint hosszasan lehetne sorolni azokat a botrányokat, melyek a képviselők házastársai nevére történő vagyonátírásokból keletkeztek, ezért fontos a nyilatkozatok közszemlére bocsátása.

A jobbikos képviselőnek Dömötör Csaba fideszes politikus válaszolt kitérően, aki arról beszélt, hogy Janiczak Dávid jobbikos ózdi polgármester több helyről vesz fel fizetést. Ugyanakkor elismerte, hogy a vagyonnyilatkozatoknak sem sok értelmük van, mert abból nehéz kiolvasni a valódi vagyongyarapodást, viszont azzal védekezett, hogy Európában a magyar gyakorlat még így is a szigorúbbak közé tartozik.

A heves szópárbaj zárásaként Szilágyi György válaszában azt mondta, az ózdi városvezető licitálásra kínálta fel egyik autóját, a bevételből pedig jótékonykodni is fog. Ez -mondta- abban ellentétes a fideszesekkel, hogy ők a magyar földekre licitálnak százmilliós értékekben, miután erre megteremtették maguknak a lehetőséget.

Szilágyi emlékeztette a Fidesz-frakciót arra, hogy egyik képviselőjüket gyilkossággal vádolják, a szellemi utánpótlást jelentő Fidelitas ifjúsági szervezet tagjai pedig részegen verték össze egymást nemrég.