Megállhat az ingatlanok drágulása

A Magyar Nemzeti Bank pénteken adta ki lakásárindex jelentését, amiből kiderül, hogy tavaly átlagosan 15,4 százalékkal nőttek a lakásárak, ám megállni látszik a tendencia.

2016-ban Budapesten volt a legnagyobb, 22 százalékos árnövekedés, a vidéki városokban átlagban 13,8, míg a falvakban 9,3 százalékkal kúsztak fel az ingatlan árak.

Még a legkevésbé dráguló észak-magyarországi területeken is 10 százalékos drágulást mértek, a városi lakások ismét a Közép-Magyarországi régióban erősödtek a leginkább.

Talán a drágulás visszaesését jelzi, hogy a tavalyi év utolsó hónapjaiban szinte stagnáltak az árak, a negyedik negyedévben már csupán 1 százalékos volt az áremelkedés. Budapesten ugyan még ekkor is 1,6 százalékos árnövekedés volt kimutatható, a városokban 2,2, azonban a falvakban 2 százalékkal olcsóbban lehetett ingatlanhoz jutni, mint korábban.

Ha az év végi tendencia folytatódik, van remény rá, hogy nem csak a kormányközeli személyeknek lehet olcsóbban tető a fejük felett.

Ár alatt osztogatják a lakásokat

Miközben az átlagember alig tudja kigazdálkodni a lakhatásának költségeit, és a fővárosban egy szobányi lakásért is képesek többet elkérni, mint a minimálbér, vannak akik jól járnak. Csak jó embereket kell ismerni ahhoz, hogy a Várnegyed egyik legelőkelőbb részén ár alatt bérelhessünk lakást.