23 millióért vett szőnyeget az MNB alapítványa, reagált a Jobbik

Az ellenzéki párt véget vetne az urizálásnak.

Több mint 23 millió forintot fizet négy kézi csomózású gyapjúszőnyegért a Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae alapítványa, írja a Magyar Nemzet.

A közbeszerzést még áprilisban hirdették ki, most lett meg az eredmény. A 100 négyzetméternyi szőnyeg az alapítványnak a budai Várban található, felújítás alatt álló ingatlanját díszítheti, ahol az MNB doktori iskolája is működik.

Az indoklás szerint a vásárlásra azért volt szükség, mert „a magyar kézi szőnyegszövési szakmakultúra fennmaradását jelenleg alapjaiban veszélyezteti a szőnyegszövők kiöregedése és az utánpótlás hiánya, valamint a gépi gyártás elterjedése”. 

Véget vetne az urizálásnak a Jobbik

A Jobbik elképesztőnek tartja, hogy a jegybank szerint olyannyira jól megy az ország szekere, hogy 23 millió forintot költhet közpénzből egyik alapítványa székhelyének teljesen felesleges luxuskiadására - írta közleményében Z. Kárpát Dániel, országgyűlési képviselő, a Jobbik alelnöke.

Nem egy kórházi kórterem, iskolai tornaterem felújítására fordítanak tízmilliókat az adófizetők pénzéből, hanem négy kézi csomózású szőnyeg megvásárlására. Ismert, az MNB már korábban is vásárolt szőnyegeket 130 millió forintért. A pofátlan urizálás helyszíne ráadásul az a budai Várban található ingatlan lesz, amelyet a Nemzeti Bank 1,85 milliárd forintért vásárolt meg, majd 3,6 milliárd forintért újíttatta fel a Ménztáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Építő Zrt-vel - hívja fel a figyelmet a politikus.

Z. Kárpát azt írja: a Jobbik jövőre leváltja ezt a velejéig korrupt kormányt, felszámolja a pofátlan urizálást és a korrupciót, s elszámoltat minden tolvajt, közpénzherdálót.