Mohamed lesz a Charlie Hebdo címlapján

Az iszlám szigorúan tiltja a próféta képi ábrázolását. A lap további hergelése csak olaj lehet a tűzre.

A hetilap címlapját hétfő késő este mutatta be internetes oldalán a Libération című francia újság, amely szerkesztőségében kaptak helyet a Charlie Hebdo munkatársai a múlt heti véres merénylet után.

A címoldalon a fehér turbánt viselő Mohamed próféta a "Je suis Charlie" (Én vagyok Charlie) feliratú táblát tart a kezében. Az iszlám vallásalapító szomorú képet vág, és egy könnycsepp csordul ki a szemén. A prófétát zöld alapon ábrázoló karikatúra felett "Minden megbocsátva" felirat látható. A fundamentalisták további hergelése azonban csak olaj lehet a tűzre, hiszen az iszlám szigorúan tiltja a proféta képi ábrázolását.

A hetilap legújabb példánya szerdán jelenik meg hárommillió példányban, a korábban tervezett egymillió helyett. A múlt szerdai terrorista merényletben újságíróinak többségét elvesztő újság eddig 60 ezer példányban jelent meg. Mint a lap kiadója közölte hétfőn, hogy az első egymillió példányból származó bevétel teljes egészében a lapé lesz. A kiadvány nyolcoldalas lesz a megszokott 16 oldalassal szemben.