Gyurcsány alelnöke az MSZP-hez vándorló tízmilliókról beszél, és mélyen hallgat a Mészárossal elnyert bizniszükről

Mégis van alku?

Az ATV reggeli műsorának vendége volt a Gyurcsány-párt alelnöke, Molnár Csaba, aki a pártelnök szombati beszédét értékelte. A 2010 előtt hatalmasat zakózott Gyurcsány Ferenc szombaton évértékelő beszédet tartott, melyen érdekes módon legkevésbé a Fideszt, sokkal inkább a többi ellenzéki pártot támadta. Az Orbánnal nincs alku! feliratú banális közhelyet tartalmazó pulpitus mögött elmondott beszéde során mindenkibe beleszállt, jelezve, Gyurcsány célja nem Orbán leváltása, hanem a vezető szerep az ellenzéki oldalon.

Gyurcsánynak nem a kormányváltás a célja

Akkor miért ez a gondolat (Orbánnal nincs alku!) volt a DK-elnök évértékelőjének vezérgondolata? - Mert azoknak üzent, akik viszont megalkusznak Orbán Viktorral: az MSZP-nek. - Gyurcsány Ferenc célja tehát teljesen nyilvánvalóvá vált: megverni az MSZP-t, és a rommá aprózódott úgynevezett baloldal vezető erejeként bejutni a parlamentbe.

Molnár szerint az MSZP-hez köthető pártsajtót a Fidesz finanszírozza, megemlítve Puch László szocialista pénztárnokot. Úgy vélte,

sok-sok tízmillió forint vándorol így a szocialista párthoz, Puch Lászlóhoz.

A DK alelnöke szerint ezzel az a probléma, hogy a Népszava az a szocialista párt prominens politikus cégének a tulajdonában áll. „A szocialistáknak könnyen el lehetne vágni ezt az ügyet – folytatta, majd hozzátette –, azt kellene mondaniuk, hogy azokban a médiumokban, amikhez közük van, a jövőben ne legyenek állami hirdetések” – fejtegette.

Ahogy azt már a nyáron megírta a Heti Válasz, Orbánék állami hirdetések, a Csillebérc-gate vagy éppen a Puch család gazdasági érdekeltségeinek juttatott Matolcsy-bankos hitelek révén tartja pénzügyi lélegeztetőgépen az MSZP-t.

Állami hirdetések, milliárdos bánatpénz, cégek hitelezése - így vásárolta fel a Fidesz az MSZP-t

Nem új keletű pletyka, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerébe (NER) belekényelmesedett, egyébként érték- és témavesztésben szenvedő MSZP anyagi fenntartásában bizony érdekelt a kormánypárt. Ez Orbán Viktoréknak a centrális erőtér fenntartása szempontjából fontos, a szociknak pedig biztos parlamenti frakciót eredményez - és persze szemezhetnek a húsosfazék körüli morzsákból is.

Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc 2013 októberében egy pódiumbeszélgetés során azt mondta az MSZP-ről:

Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk.

A Gyurcsány-párt alelnöke szerint már mindenki alkut kötött Orbánnal. Felidézte, hogy az LMP besegített az alkotmánybírák megválasztásába, valamint azt, hogy hogy Botka Lászlónak kellett közbelépni, hogy ne szavazzanak meg olyan törvényt az Országgyűlésben, ami a Fidesznek segített volna. Ez az az emlékezetes eset volt, amikor úgy tűnt, az MSZP besegít a Fidesznek a plakáttörvény kapcsán. Akkor az MSZP vezetésében óriási vita volt, végül a szocialisták azért hátráltak ki a Fidesz mögül, mert Botka László akkori miniszterelnök-jelöltjük az asztalra csapott. Azóta már Botkát is elküldték…

Érdekes üzenet: miközben tudták, hogy Botka tiltja, mégis paktumba kezdtek a szocik

Harangozó Tamás szerda reggel a HírTV vendége volt, és bár jobban teljesített, mint előző este Nyakó István, az alapvető ellentmondást nem sikerült feloldania. Sőt, talán még egy kicsit mélyítette is a valóság és a hazugság közti árkot.

A Jobbikról szólva Molnár azt mondta, míg nem jelent meg Simicska Lajos, rendszeresen együtt szavazott a Fidesszel. Az, hogy most rosszban vannak, szerinte nem jelenti azt, hogy előtte nem volt közöttük szoros együttműködés. Véleménye szerint a Jobbik volt az, aki „hosszú éveken keresztül segített kiépíteni Orbán rendszerét”.

Arról, hogy Erdős Ákos, Gyurcsány Ferenc korábbi üzletfele rendszeres állami megbízásokat kap az Orbán-kormánytól, Molnár mélyen hallgatott.

Gyurcsány kegyeltjét tömi megrendeléssel Orbán alatt az állami cég

Egy 310 milliós megbízásra írt alá szándéknyilatkozatot az állami Szerencsejáték Zrt. és a Gyurcsány Ferenc korábbi üzletfele, Erdős Ákos nevű baloldali milliárdos által elnökölt ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Mindezt azzal egy időben, hogy a fideszes Mészáros Lőrinc és a baloldali, több gazdasági bűncselekménnyel is vádolt Dunai György együtt kapott megbízást egy 2,3 milliárdos beruházásra.

Ahogy valamiért azt sem kötötte a tévénézők orrára, hogy a DK-s képviselő, Oláh Lajos testvérének cége, a Rossimo Kft. Mészáros Lőrinc szállodaláncával közösen szállásolhatja el a rendőri állományt – másfél helyett négymilliárdért. Úgy látszik, mégis van alku Orbánnal.

Titkos MSZP-s pénzek cégének nevezte a fideszes sajtó, most Mészárossal együtt nyert közbeszerzést

Viharként süvített végig a magyar sajtón, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Mészáros Hunguest Hotelsével szerződött le. A tender azonban közös ajánlattétel volt, Mészárosék üzlettársa a Rossimo Ingatlanforgalmazó, Ingatlanhasznosító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Ennek ügyvezetője egy bizonyos Oláh Alexandr László. Nos, az említett úr nem más, mint Oláh Lajosnak, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének testvére.