Molnár Gyula Karácsonnyal csinálná meg Botka tervét

Kell hozzá Gyurcsány is. 

Karácsony Gergő tudhat valamit, mivel hónapokkal ezelőtt, mikor még mindenki legyintett rá és Botka épp miniszterelnöki ambícióit bontakoztatta ki, már akkor azt nyilatkozta, hogy ő lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán és a baloldal tényleg ott tart, hogy egy lassan a közvélemény-kutatásokon is mérhetetlenné váló párt vezetőjét tenné meg miniszterelnök-jelöltjének, amiről Molnár Gyulának, az MSZP elnökének annyi a véleménye, hogy

"összeállt a legnépszerűbb ellenzéki politikus, a legjobb országos hálózattal rendelkező párttal."

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Molnár azt is elmondta, hogy véghez viszik azt, amit Botka tervezett, "de Botka nélkül".

Valamint, hogy Gyurcsányt továbbra sem hagynák ki, mivel a DK nélkül lehetetlen az egyéni körzetekben összehangoltan indulni. Ezért újra tárgyalnak a volt miniszterelnökkel, immár azzal a koncepcióval, hogy Karácsony Gergelyt indítanák a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjeként.

Bár Molnár Gyula úgy véli, hogy az MSZP a demokratikus ellenzék legerősebb pártja, lassan ott tartunk, hogy a választások évébe lépve semmi sem biztos. Sem az, hogy Karácsony lesz a miniszterelnök-jelölt, sem az, hogy Gyurcsánnyal sikerül megegyezni, sem az, hogy ki állja majd a miniszterelnöki kampányt és miből.

A teljes baloldali összefogást pedig el is felejthetik, hiszen az LMP már korábban kijelentette, hogy nem áll be egy ilyen összeborulásba, Karácsony Gergely pedig az Együttet sértette vérig, akik már csak emiatt sem fognak felsorakozni mögé.