Molnár Gyula szerint a jobboldal át akarja írni '56 történetét

Molnár Gyula a budapesti, második kerületi Nagy Imre-emlékháznál vasárnap tartott megemlékezésen azt mondta:

a mártír miniszterelnök legfontosabb üzenete, hogy a diktatúrát nem megreformálni, hanem megváltoztatni kell. Közölte, a magyar "haladó baloldal" legnagyobb hősének tartják Nagy Imrét.

Hozzátette, újra aktuálisak az 1956-os gondolatok arról, hogy szűnjön meg az elnyomás, legyen szólás- és sajtószabadság, valamint, hogy az oroszok ne szóljanak bele a magyar belpolitikába.

Az MSZP elnöke úgy értékelte: az akkori nemzeti egységgel szemben jelenleg 3,2 millió szavazót kiáltanak ki új egységnek, ezért szerinte a Fidesz "az új kisebbség pártja".

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök, aki 1989-ben Nagy Imre újratemetésén mondott beszédet, ma a forradalom és szabadságharc miniszterelnökének szellemiségét akarja "eltemetni".

Szanyi Tibor hányingerkeltő bejegyzésben gyalázza '56-ot

Az MSZP-s EP-képviselőnek nehéz napja lehetett szombaton: vagy túl sok volt a szesz, vagy túl kevés, ami végül előpiszkálta a "kapitányból" az öntudatos kommunistát. A végeredmény az alább olvasható, minden jóérzésű magyar ember számára gyomorforgató és egyben bődületesen szánalmas Tumblr-bejegyzés lett, melyet változtatás nélkül közlünk.